Hozzávalók:
- 250 g sült sütőtök
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 150 g finomliszt (ha Norbi liszt, akkor kell hozzá még plusz 1 dl joghurt)
- 150 g cukor (helyette stívia)
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 csomag sütőpor
- csipet só
A tojásokat felverjük, hozzáadjuk az olajat és a villával összenyomkodott sült tököt. Ha ch csökkentett liszttel dolgozunk, akkor kell még hozzá joghurt, azt is a tökös keverékhez adjuk (azért kell bele még joghurt, mert a ch csökkentett lisztek rosttartalma általában magasabb, és több nedves alapanyagot vesznek fel, mint a sima fehér liszt). A lisztet a cukorral, sütőporral, fahéjjal és csipet sóval összekeverjük majd a tökös cucchoz adjuk. A tésztát muffinpapírba kanalazzuk, és tűpróbáig (kb 25 percig) 190 fokon sütjük. Fel lehet turbózni még csokidarabokkal, vagy dióval, de anélkül is finom.
Nagyon jól néz ki! A steviát mennyit adsz hozzá? Puszi!
VálaszTörlésKedves Kati!
VálaszTörlésMa olvastam és muszáj volt megsütnöm, szóval míg ezt írom épp a sütőtökös muffinomat majszolom (kávéval persze) :P
Zabpehelyliszttel sem rossz... :D
Kedves Zsuzska, ha velem együtt ennéd, még jobb lenne! :* <3
Törlés