A mártogatós a legjobb partikaja szerintem. Régóta csinálok már mártogatósokat, de ilyesmit, amit itt írok le, még nem is ettem, de nagyon megtetszett mindkettő. A receptet a Kiskegyed konyhája egyik régebbi számában láttam. Mindkettő finom grissinivel, hosszú hasábra vágott zöldségekkel, de akár ropival is.
Diós-currys mártogatós, hozzávalók:
- durvára darált dió
- mascarpone sajt
- curry
- só
A diót durvára vágjuk, vagy durvára daráljuk, belekeverjük a mascarponébe, kicsit megsózzuk, hozzáadjuk a curryt és kész is van. Nagyon finom.
Zöldséges-sajtos mártogatós, hozzávalók:
- uborka
- zöldhagyma
- petrezselyem
- pritaminpaprika
- répa
- natur krémsajt
- tejszín
- fokhagymasó
Az uborkát és a répát apróra lereszeljük, az uborkát állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét. A hagymát és a pritaminpaprikát nagyon apróra vágjuk. A krémsajtot kevés tejszínnel elkeverjük, hogy ne legyen annyira sűrű. Hozzákeverjük a zöldségeket, ízlás szerint sózzuk, fokhagyma só is jót tesz neki. Kész.
Házi grissini receptet itt találtok hozzá :)
Szilveszterre a legjobb rágcsa ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése