Hozzávalók a kuglófhoz:
- 2 dkg élesztő
- 3 dkg cukor
- 1,5 dl tej
- 40 dkg liszt, plusz a formához
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg vaj, plusz a formához
- 30 dkg füstölt, főtt sonka
Az élesztőt fél kanál cukorral, fél dl langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, majd felfuttatjuk. A maradék lisztet, cukrot, csipetnyi sót, a tojássárgáját és a vajat beletesszük egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, ráöntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük addig, amíg kb a duplájára nem kel.
A megkelt tésztát az edényben kicsit átgyúrjuk, majd kivesszük, lisztezett deszkára tesszük, és kicsit kilapogatjuk kézzel. A sonkát kisebb darabokra vágjuk, és a tésztába csomagoljuk, összenyomkodjuk és a kuglófformába tesszük.
A sütőt 160 fokra melegítjük, amíg felmelegszik, addig még kelesztjük a formában a tésztát, majd 30-35 percig sütjük. A sütőből kivéve kiborítjuk a formából, pihentetjük pár percet, és felszeleteljük. Melegen és hidegen is nagyon finom!
A tormás-almás saláta nagyon finom a sonkás kuglóffal!
Hozzávalók:- 1 alma
- 5 dkg csemegeuborka
- 5 dkg póréhagyma
- 1 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 2 evőkanál ecetes torma
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves és kedvetlen :P Olvasómnak ezzel a recepttel és képpel :) Köszönöm, hogy olvastok, vagy nézegettek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése