Editke kívánsága volt vacsorára túrós táskát enni, mert most éppen azt akarta velem elhitetni, hogy neki az a kedvenc péksütije, és jajjjjapanemvettnekem, és ezszörnyű. Ez a helyzet nyilvánvalóan tarthatatlan, így túrós táskát sütöttem tegnap vacsira, és meglepően jól sikerült. A változat diétás, mert miért ne lenne az :P meg mert mindenki vigyáz a vonalaira természetesen, mindig... :D Egyszerű, egyszer kell csak keleszteni, és saját kezünk munkája, ígyhát "nagyonfinom "és egészséges.
Hozzávalók:
- 40 dkg norbi liszt, vagy rendes
- fél kocka friss élesztő
- kb 2dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál cukor, vagy cukorhelyettesítő
- fél kg túró
- kb 2 dl tejföl
- mazsola
- ízlés szerint a töltelékbe is cukor vagy cukorhelyettesítő
- vanilia aroma a töltelékbe
- egy tojás a tetejére (elmaradhat)
Az élesztőt kevés tejjel és a 2 evőkanál cukorral megfuttatjuk, majd a maradék tejjel, az olvasztott vajjal együtt a liszthez keverjük, hozzáadjuk a tojást is és jól kidagasztjuk. Ha nem elég ruganyos a tészta, tehetünk még bele tejet. Meleg helyen egy órán át duplájára kelesztjük. A töltelékhez összekeverjük a túrót a tejföllel, hozzáadjuk a vaniliát, a cukrot, és mazsolát. A tésztát, ha megkelt vékonyra nyújtjuk, kis négyzeteket vágunk, közepükre tesszük a tölteléket és összecsípjük a tetejét. Tetejére egy tojást kenünk. 200 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Nagyon finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése