Nagyon szereti Editke a mézeskalácsot, meg igazából én is. A halloweent is nagyon szeretjük. Én meg szeretek formabontó és idegborzoló lenni :P Így adódik a lehetőség, hogy készítsünk halloweeni mézit. Persze a dolog nem így kezdődött, hanem úgy, hogy láttam a pinteresten meg itt-ott-amott nagyon jópofa, kicsit átalakított mézi formákat halloweenre. És mivel az idén is ereszd el a hajam bulit tervezünk Krisztivel halloweenre, így ahhoz perszehogy süti is kell, és az is legyen már stílszerűen ijesztő. Így jött létre a halloweeni mézi, aminek 3 nap múlva már ír magja sem maradt nálunk, így a bulira készíthetünk dupla adagot, azt hiszem ;)
A mézi receptem továbbra is a jól bevált:
- 250 g méz
- 100 g vaj
- 125 g porcukor
- 5 g fahéj
- 5 g gyömbér
- 3 g szegfűszeg
- 8 g kakaópor
- 500 g liszt
- 3 g sütőpor
- 1 tojás
- 1 csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk egynemű tésztává, majd nem túl vékonyra nyújtjuk. Elővesszük a jó kis karácsonyi karácsonyi mézi formánkat, és a jól megszokott módszer szerint kiszaggatjuk és megsütjük (180 fokon, 10 percig, vigyázzunk, mert gyorsan megég! nem szabad sokáig sütni!). Ha megsült, akkor cukormázat készítünk és halloweenesre vesszük a figurát, ohjeeeeee, díszítjük a kész kis kalácsokat (miért kalács ez amúgy, tudja valaki? Ha igen, és meg is írja, annak postázok a következő sütésből egy halloweeni csontváz vagy vámpír mézit ;) Na?)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése