2016. november 2., szerda

Teljes kiőrlésű csont süti vér mártogatóssal

Ezt a sütit is még halloweenre készítettem, csak nem volt időm ide feltenni egyéb más fontos (jajjjjj) dolgok miatt. Az elkészítése ennek a sütinek nagyon egyszerű, és a tészta receptjét is leírtam már itt a blogon, de mivel ez a teljes kiőrlésű változat, ami egészségesebb meg minden, meg eleve csont alakú, hát na hát na, muszáj ide leírnom még egyszer. A hozzá készített mártogatós salsa szósz receptjét meg még egyszer sem írtam le itt, nagyon finom és egyszerű, ezúton is nagyon köszönöm Zsuzskának a szupi receptet! 
Hozzávalók a csont sütihez
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt 10 dkg normál fehér liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 3 dkg élesztő 
  • 3 teáskanál só
Az összetevőket összegyúrjuk, nem kell keleszteni, hanem helyette csont formájúra gyúrmákolni a sütit. 200 fokon megsütjük.
Hozzávalók a salsa mártogatóshoz:
  • egy konzerv hámozott paradicsom
  • egy kápia paprika
  • egy fej vöröshagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • salsa fűszerkeverék
A hozzávalókat egy késes aprítóval összedaráljuk/pépesítjük, megkóstoljuk, sózzuk borsozzuk ízlés szerint.
Aztán elrendezzük egymás mellé a vér mártogatóst és a csontokat, és kezdődhet a borzalmas mártogatás :P


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése