Ezt a sütit is még halloweenre készítettem, csak nem volt időm ide feltenni egyéb más fontos (jajjjjj) dolgok miatt. Az elkészítése ennek a sütinek nagyon egyszerű, és a tészta receptjét is leírtam már itt a blogon, de mivel ez a teljes kiőrlésű változat, ami egészségesebb meg minden, meg eleve csont alakú, hát na hát na, muszáj ide leírnom még egyszer. A hozzá készített mártogatós salsa szósz receptjét meg még egyszer sem írtam le itt, nagyon finom és egyszerű, ezúton is nagyon köszönöm Zsuzskának a szupi receptet!
Hozzávalók a csont sütihez
- 20 dkg teljes kiőrlésű liszt 10 dkg normál fehér liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 3 teáskanál só
Az összetevőket összegyúrjuk, nem kell keleszteni, hanem helyette csont formájúra gyúrmákolni a sütit. 200 fokon megsütjük.
Hozzávalók a salsa mártogatóshoz:
- egy konzerv hámozott paradicsom
- egy kápia paprika
- egy fej vöröshagyma
- só, bors ízlés szerint
- salsa fűszerkeverék
Aztán elrendezzük egymás mellé a vér mártogatóst és a csontokat, és kezdődhet a borzalmas mártogatás :P
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése