Mivel a lufikat én is imádom, így feldíszítettük a lakást lufikkal, bár Krisztián azt mondta, hogy ő ezeket a modern lufikat nem tudja felfújni, csak a hagyományos formájúakat. Szerintem mindegyiket ugyanúgy kell fújni, de ebben (sem...) értünk egyet, van ilyen.. De Editke imádta a lufikat:
Mártiék jöttek hozzánk a nagy nap alkalmából. Igazából nagy ünnepi ebéd nem készült, mert annyira nagyon meleg van, és nekünk nincsen klímánk, így nagy sütést-főzést nem akartam rendezni, mert meghaltunk volna, ha még a sütő is megy 3-4 órát. Így előre megfőztem és sütöttem mindent, mire jöttek a vendégek, már csak melegíteni kellett.
A rettentő ünnepi menü (mindenki kapaszkodjon) csontleves és krumplis tészta volt ubisalival :) Tudom, hogy ez nem ünnepi, de én mindegyiket imádom, Editke meg bébiételt kapott, Mártiék meg tök alkalmazkodóképes család :)
Sütit kétfélét sütöttem, egyet a tejérzékeny nyulamnak és nővéremnek, egyet meg a többieknek. Editkének én sütöttem a tortát. Nem hittem volna, hogy meg is eszi, de ízlett neki és elpusztította az egészet.
A recept rém egyszerű. Csináltam linzertésztát az almás bortorta receptje alapján (blogon megtaláljátok, ha kellene), kibéleltem vele egy muffinformát (nekem szilikonos van, csak abba nem ragad nekem bele a süti, béna vagyok, na...) öntöttem rá rizstejjel és stíviával készített vaníliás pudingot, majd arra barackot leturmixolva és megsütöttem 30 perc alatt. Nagyon guszti lett, igazi kis Editke-torta :)
Mártinak is ugyanez a tészta és töltelék volt, csak őzgerinc formában sütöttem meg, és a tetejét is beborítottam tésztával. Az is jól sikerült, nem csúszott szét, nem lett csúnya. És szerintem még finom is, bár teljesen a saját agyszüleményem a töltelék. Editke ugye benyomta az egész kis tortáját, szóval neki tuti ízlett, Márti meg azt mondta, hogy finom :)
A többiek meg meggyes sarlott tortát kaptak. Igazából ezt nagyon finoman az anyósom tudja csinálni, de végülis nekem is egész jóra és szépre sikeredett. A sarlotthoz 6 tojásból piskótát sütöttem, majd megkentem baracklekvárral és feltekertem piskótatekercsnek. Felszeleteltem és kibéleltem vele egy jénait. Kb 30 dkg túrót összekevertem 2 dl tejjel (ez Nóra anyukájának a szuper ötlete, hogy tejjel is lehet, nem kell feltétlen tejszín és isteni finom, érdemes kipróbálni) beletettem egy dzsemfixet és végül ízlés szerinti cukrot (a leírás szerint a cukrot csak a végén szabad beletenni, és mivel nekem ezek a torták mindig szétfolynak, így nagyon tartom magam a leíráshoz, tényleg csak végén tettem bele a cukrot és nem is folyt ki a krém jupijéééé!!!). A meggyet kimagoztam, tettem egy réteg túrós krémet a piskótatekercs szeletekre, aztán a meggyet végül megint a túrót, és végül beborítottam piskótatekerccsel a tetejét. Ennek a sütinek állni kell egy kicsit, akkor lesz finom, így pont jó volt, hogy előtte nap megcsináltam. Egy baj lett vele, hogy nem volt elég édes, a meggy egy kicsit savanyú volt sajnos. De megcukrozták a többiek, és így ízlett nekik. Nekem cukor nélkül is finom volt, meg hát nagyon boldog voltam, hogy végre nem folyik szét az ilyen túrós tortám :) Szerintem szép is lett:
Editke szupi zenélős-villogós autós ajándékot kapott, ki is űztük őket a kocsiba, nagyon jó hasznát fogjuk venni, ha sokat utazunk, mert imádja nyomkodni a gombokat és tetszik neki, hogy zenélnek az állatok.
Barnuskának is nemrég volt a szülinapja, doktor táskát kapott tőlünk, nagyon tetszett neki, vizsgálódott egész délután :)
Andriska meg kipróbálta Editke szobáját, láthatóan tetszett neki minden :)
Úgyhogy jól telt a szülinap, örülök, hogy Mártiékkal együtt ünnepeltünk.
Én lemaradtama csoportképről, mert valakinek fényképezni is kellett, így itt egy külön kép :)
Nagyon ügyes vagy, a torták nagyon guszták és szépek! A sarlott tortát én is ki fogom próbálni! :))
VálaszTörlésEditke meg gyönyörű, mint mindig és Ti is szépek vagytok! :))
Nagyon köszönöm, Anita! Ha eperrel vagy barackkal csinálod a sarlottot, akkor lehet finomabb, mint meggyel! :)
VálaszTörlés