2013. április 23., kedd

Barackos csirkemell

A finom recepteket jórészt anyától és Andreától kapom, ez a csirkemell most Anditól származik, és nagyon finom azon kívül meg egyszerű is. Még jó, hogy mindig együtt ebédelünk, így elcsípem ezeket a receptjeit (meg egy-két falatot az ebédjéből :)) és így bővül nálunk is a sült csirke repertoár.
Évekkel ezelőtt még elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy ilyen ízvilágú csirkét egyek, tehát olyat, ami együtt sült valami édessel, jelen esetben a barackkal. Nem tudom, miért volt ez nekem régen probléma, hiszen gyerekkorom óta eszek befőttet is sült husihoz meg rakott krumplihoz meg bármilyen sós kajához, tehát nem nagy különbség az se, ha együtt sül vele az édes barack, de valahogy mégis idegenkedtem ettől régen, úgy 4-5 éve. Lehet a szülés is változtat az ember ízlésén, nem tudom, de ez a barackos sajtos csirke isteni finom, érdemes neki egy esélyt adni, hogy bizonyítson :)
A legfinomabb csirkemellet szerintem továbbra is a Vezér-hús árulja, és ezt nem csak bizonyos befolyásoltság miatt mondom, illetve írom, hanem tényleg így van. Szinte sajnálom feldarabolni azt a csirkemellet, ami tőlük van, mert annyira szép :) Azt nem tudom, hogy ezek a csirkék honnan származnak, tehát hogy a divatos nem stresszelt csirkék-e, de nagyon finomak, legyenek akármilyenek is :)
A barackos csirkemellhez szép nagy szeletekre vágtam a csirkemellet és egy kicsit ki is klopfoltam őket. Aztán besóztam mindkét oldalukat majd egy tűzálló tálba rendeztem őket, kicsi olajat is öntöttem alá. Aztán ráhalmoztam a barackbefőtteket. Andi receptje szerint mindegyik darabra egy fél barack kellett volna, de én annál többet tettem rájuk.
A barackokra kell tenni a füstölt sajt darabokat, én füstölt trappistával borítottam be a melleket, mert Editke trappistán kívül nem hajlandó más sajtot megenni.
Alufóliával betakartam az edényt, és forró sütőben kb 1 óra alatt megpuhultak a husik. Még egy kicsit pirítottam rajtuk fólia nélkül is.
Krumplipürével nagyon finom lehet, de mi most franciasalátával ettük, mert már minden hétvégén csak pürét eszünk állandóan, kell néha az újítás :)
Most már itt a jó idő, így Editke állandóan kint lenne, néha még enni sincsen kedve (ami tőle meglehetősen furcsa, szereti a hasát, no), inkább menne sétálni meg kutyát-cicát nézni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése