A recept se volt egyszerű tészta, már hogy teljesen stílszerű legyek, mert nem találtam olyan receptet, amit én kitaláltam az agyamban magamban. Tehát hogy kelt legyen, de ne kelljen 2x keleszteni, és finom legyen a töltelék is, tehát ne kezdődjön így, hogy "a töltelékhez vegyünk pizzakrémet", nem, én magam akartam legyártani a kencét is, nem csak a tésztát. Mert nem szeretem ezeket a gulyáskrémet, mag pizzakrémet, meg melegszendvicskrémet és társait, nem tudom megmondani, miért, van egy ilyen egyen ízük, ami nekem nem jön be. Na szóval még a krémmel is megkínlódtam, ráadásul a végén Krisztián egyszerűen leboltizta nekem a tölteléket, merthogy az lehetetlen, hogy haldoklok a kanapén, de ilyen finom tölteléket legyártok. Csak akkor hitte el, hogy tényleg én kevertem, amikor bemutattam neki az üres sűrített paradicsomos üveget, férfi...
Na szóval az általam legyártott recept a következő (elég sok receptből kreáltam össze, így nem is hivatkozok eredeti forrásokra, mert annyira megváltoztattam, hogy ez az én sajátom már, Editke szavaival élve, ez az enyim :))
A tésztához a hozzávalók:
- fél kocka friss élesztő
- 50 kg liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál olaj
- 1 deci tej
- 1,5 deci víz
- 2 kávéskanál só
- kevés cukor az élesztő futtatásához
- 1 fej hagyma
- olaj
- 1 üveg sűrített paradicsom
- maradék sült husi vagy csirkemell sonka
- só
- kis tejszín
- oregánó
- reszelt sajt
Ha megkelt a tészta, akkor vékonyra téglalapra nyújtjuk és rákenjük a krémet.
Feltekerjük, mint a bejglit, és ujjnyinál vastagabb szeletekre vágjuk (kicsit ragad a tészta, jó belisztezni vágás előtt a kést, mondjuk akkor meg tiszta liszt lesz a csiga, én nem liszteztem inkább) és egy tepsibe tesszük őket.
A tetejükre reszelünk sajtot és 200 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Nagyon finom, bár legközelebb a töltelékbe is fogok tenni sajtot. Krisztiánnak is bejött, Editkének annyira nem...., vacsira ettük. Én egész délután teszteltem, amíg hazaértek a nyulak a bölcsiből, ezzel kúráltam magam a betegségből, meg nem voltam benne biztos, hogy tényleg finom-e. Ezért arra a következtetésre jutottam, hogy teával és kakaóval is egyaránt finom, de ha teszünk plusz tejfölt a tetejére, akkor se romlik el :)
Editkének valószínűleg az volt vele a baja, hogy telibe a pizzakrémet akarta enni, és neki az savanyú volt, így már a tészta résszel nem is igazán próbálkozott. De legközelebb májas tölteléket teszek a tésztába, ami neki is be fog jönni, az tuti :) De nem szégyenült meg a csigám, mert másnapra már csak 3 darab maradt belőle, reggel meg is kérdezte tőlem Krisztián, hogy létezik-e, hogy ő egy este leforgása alatt megevett 6darab csigát. Mondtam, hogy létezik, hacsak nem rejtegetünk a lakásban csigazabáló manókat :)
Editke meg jól elvolt csiga helyett a napszemüvegével, amit 1 évig valahova úgy elraktunk, hogy csak most találtam meg. Nagyon boldog vele, mert egy fénykerülő gyerekem van, nem bírja, ha a szemébe süt a nap, a szemüvegben meg amúgy is nagyon vagány. Reggel már a bölcsibe menet is ez volt rajta, betettük a szekrényébe, remélem az udvaron nem akarja majd felvenni, mert akkor kiátkoznak a bölcsis nénik, hogy milyen egy anya vagyok, először egy csomó nyakláncot szabadítok rájuk, most meg napszemüveget....
Te tényleg nem vagy teljesen észnél...
VálaszTörlésDe a receptet kipróbálom!
Puszi a kis Művésznőnek! Tavaly még nagyon szigorúan nézett a napszemüveg mögül :-D
:D nem, nem vagyok :) puszi nektek is, itt is :)
TörlésTgenap probaltalak hivni az egyetemen, de ezek szerint pont betegen fekudtel, meg jolkinezos pizzas csigat alkottal :) Jobbulast, es majd meg maskor probalkozom a telefonnal. Puszi
VálaszTörlésTényleg hívtál, óóóóó, sajnálom, h nem tudtam előre :( Puszi, Ildikó!
TörlésIgen, kineztem a netrol a melleked, de majd maskor ujra megprobalom :)
VálaszTörlésJajjj, az nem jó mellék, megírom mélben a helyeset!
Törlés