Még mindig a ch csökkentő kajáknál tartok, bár a rengeteg órám (és az ebből fakadó kb napi 6-7 óra állás-sétálás-mikroszkópok közötti rohangálás) megoldotta az egy kiló problémámat, de azért még mindig a Norbi lisztet használom, lehet fanyalogni, de nekem beválik, szeretem, lelkiismeret-furdalás nélkül tudok enni például galuskát is (este is, jeeee). A blogon szerepelt már egyszer a spenótos galuska, ez ugyanaz a változat, csak Norbi liszttel, amivel szintén kiválóan működik, finom, Editke is szereti, nem érzi ki a másmilyen lisztet, így eheti a mi ebédünket vacsorára :D
Hozzávalók:
- egy zacskó fagyasztott spenót (persze frissből is működik, csak most az nincsen)
- 2 tojás
- fél dl olaj
- 40 dkg liszt
- annyi víz még a galuskatésztához, amennyit a liszt felvesz (mivel ez magas rosttartalmú liszt, így több kell hozzá, mint egy normál liszthez)
- sajt és tejföl a tetejére, ízlés szerint
A spenótot felolvasztjuk, addig felverjük a tojást, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet és belekeverjük a spenótot is. A leve is mehet bele, úgyis kell még hozzá víz is. A tésztát kifőzzük sós vízben, leszűrjük és egy tűzálló tálba szedjük. Tetejére teszünk tejfölt, ráreszeljük vagy daraboljuk a sajtot, és 200 fokon megsütjük amig meg nem pirosodik a tetején a sajt. Nagyon finooooom!
És legyen Editkéről is egy kép, lopkodja az én saláta vacsimat a szendójához, természetesen hogy ünneplős kardigánban, este, otthon, vacsorához, de hát ő már csak ilyen, megadja a módját egy mezei vacsorának is :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése