Ez a süti valami isteni nagyon finom, Zoltán munkatársam névnapjára hozott ilyen sütit, és nagyon ízlett. Azt hittem, hogy túrós süti, de végülis aztán kiderült, hogy tejfölös, Andi elárulta hozzá a tuti receptet szerencsére. Andi tepsiben szelet sütinek sütötte, de én piteformában készítettem el, ez egy fél adag, alapvetően egy 20x30 tepsibe kétszer ennyi kell.
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt (ahogyan a képen is látszik, Zellei Tündi liszttel is jól működik)
- 10 dkg vaj
- 7,5 dkg cukor
- fél tojás
- csipet só
- 2 evőkanál tej
- 1 csomag vaniliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 2,5 dl tej
- 30 dkg tejföl
- kevés citromhéj (ez el is maradhat)
A krémhez megfőzzük a pudingot, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt.
A tésztát két részre osztjuk, a piteforma (vagy a tepsi) méretének megfelelőre nyújtjuk, beletesszük a formába, majd rákenjük a krémet, és arra mehet a tészta másik kinyújtott fele. Megszúrkáljuk villával a tetejét és 180 fokon 35 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, és eszünk belőle egyből, mert gyorsan fogy 😆
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése