Viszont tegnap délután séta közben bevillant, hogy padlizsánkrémet kellene vacsiznunk. Mivel sikerült jó széles babakocsit vennünk, hogy az itteni terepen se rázza szét Editet, ezért néhány boltba be se férek vele, tehát sok választási lehetőségem nem volt, hogy hol vegyek padlizsánt. Így maradt a kinti, mondhatni sarki zöldséges, ahol nem túl jó kiállású padlizsánok voltak, de gondoltam krémnek jó lesz az is. Nem is volt drága, szóval még örültem is. Hazaértem, kipakoltam, mire az uram közölte, hogy ugye ezt a padlizsánt ingyen osztogatták, mert nem néz ki túl jól. Mondtam neki, hogy nagyon vicces, de próbáljon meg ő szép terméket vásárolni, ha nem fér be egy boltba a babakocsival. Ezzel le is zártuk a témát :D Amúgy a padlizsánrém nagyon ízlett neki is, szóval vehettem volna több csúnyácska padlizsánt is.
És akkor a recept. Ezt Reginától tanultam, de gondolom ezerféle recept van, nekem ez ízlett eddig a legjobban, gyors és egyszerű.
Hozzávalók
- 1-2 padlizsán
- majonéz- itt mennyiséget nem is tudok írni, mert úgy érzéssel, amennyit felvesz a padlizsán
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors
Képet talán nem is érdemes róla csinálni, mert a krémnek se az állaga, se a színe nem túl bizalomgerjesztő, de azért íme, az enyém ilyen lett:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése