2012. szeptember 28., péntek

Kriszti gyors német sütije

a mai bejegyzésem tárgya. Az eredeti receptet itt találjátok meg, én természetesen ezen is változtattam, remélem Kriszti se bánja, de most kivételesen nem a kreatív énem szólalt meg a változtatásért, hanem egész egyszerűen nem volt itthon minden alapanyag, ami kellett volna a sütibe :( Ezért abból gazdálkodtam, amit találtam, de így is nagyon szuper lett a végeredmény, biztos, hogy még nagyon sokszor fogunk ilyen sütit enni. De az eredeti verziót is ki kell próbálnom, mert valószínűleg az sokkal finomabb, mint amit nekem sikerült kreálni.
És hogy miért is nem volt itthon minden hozzávaló, mikor nem egy extra, mondjuk sthal féle sütiről van szó, amihez ilyen-olyan különleges hozzávalók kellenek, hanem csak ilyen egyszerű dolgok, mint tojás meg tejszín? Nem tudom, de mostanában többször előfordul, hogy egyszerűen elfogy itthon a tojás, és nem jutok oda, hogy vegyek a boltban, vagy a boltig el is jutok, de már azt elfelejtem, hogy mit is kellett volna még feltétlenül venni. Mindezt én a szegény kis nyuszim számlájára írom, mert vele a bevásárlás néha extra nehezített dolognak (vagy szaladgál a boltban és akkor utána szaladgálok, vagy ül a bevásárlókocsiban és különböző atlétikai bemutatókat tart közben, mint hátra kifeszülés, teljes testtel megfordulás ülés közben, amiktől kitör a frászkarika rajtam...) tűnik. Persze írunk mindig bevásárló listát, hogy semmi fontos dolgot ne felejtsünk el venni,de az meg az elindulás körüli hajcihőben a legtöbbször ott marad a hűtőn lógva... Szóval közvetlenül persze én tehetek róla, hogy nem mindig van otthon tojás vagy tejszín, de közvetetten a kis nyuszi is hibás :) Szegény feje, még csak egy éves, aztán már mivel vádolja meg a feledékeny anyja :D
Na szóval a süti eredeti receptjét megtaláljátok Krisztinél, itt meg én leírom a spórolósabb (ez így még jól is hangzik, hogy spórolósabb, nem feledékenyebb mondjuk) változatát :) 
Hozzávalók:
  • 2 tojás
  • 1 pohár tej
  • 1 pohár cukor
  • 2 pohár liszt
  • 30 dkg gyümi (én szilvával csináltam, hogy Editke is ehesse)
  • kevés vágott mandula a tetejére (Editke részére nem tettem)
A tojást a tejjel, a liszttel és a cukorral jól összekeverjük, beleöntjük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (ne legyen túl nagy, mert akkor vékony lesz a tészta) rátesszük a gyümölcsöt (én apróra vágtam a szilvát, mert így Editke önállóan is tudta enni) rászórjuk a mandulát, és 200 fokon megsütjük. Kriszti 180 fokot írt, nekem annyin nem akart sülni, és sütöttem 40 percig a leírt 25 helyett, de gondolom ez sütő függvénye is, vagy nem tudom, de nekem így lett teljesen átsült.


És a végeredmény, nagyon finom és egyszerűen gyorsan elkészíthető süti lett. Nálunk mindenkinek ízlett (tehát Editke, Krisztián, én), sőt, még Regináéknak is vittem át, és Zsombi is nagy élvezettel ette, meg persze Regina is :) Úgyhogy nagyon köszönöm a receptet Krisztinek, jó a blogotokat olvasni,csak én több képet szeretnék a lányokról :)


1 megjegyzés: