2013. augusztus 13., kedd

Valami ütősebbel

akartam indítani a blogot a nyári szabi után, dehát most csak egy kis receptecskére telik az időmből ismét, amit szánok-bánok, de sajnos munkám is rengeteg van (akárki akármit is gondol, az egyetemen a dolgozóknak nincsen vakáció, se nyári szünet, se semmi, és nem is vagyok pedagógus sem...) meg ebben a nagy melegben a kreativkodás is várat kicsit magára, inkább valami hűsítésen töri ilyenkor a fejét az ember.
De enni azért kell, és ezért álljon itt egy könnyű tésztás recept; kukoricás-csirkés penne.
Az alap, hogy kell egy kis sült csirkehusi, ami lehet akár maradék is, elég egy kis csirkemelle is hozzá. Nekünk mindig van maradék sült husi, ami kiváló tésztasalátához, és akár ehhez a kukoricás tésztához is.
Tehát a hozzávalók:
  • sült husi
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • kevés liszt
  • kb 2-3 dl tej vagy tejszín
  • 1 kanál olaj
  • 1 zacskó penne
  • só, bors, egyéb fűszer, amit szeret a család
A recept pedig nagyon egyszerű. A husit kis darabokra vágjuk, addig a tészta pont kifő. A darabolt husit egy kevés olajon megsütjük még egy kicsit, hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát, sózzuk-borsozzuk (teszünk hozzá egy kis snidlinget is)
végül leszórjuk egy nagyon kevés liszttel. A liszttel pirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet/tejszínt és besűrítjük. Ha kész a tészta, azt is hozzákeverjük és lehet is enni. Ha tovább akarjuk turbózni, lehet reszelni rá sajtot is, de anélkül is nagyon finom :)
És ha melegünk van még mindig, akkor ezt lehet tenni a lakásban (a lényeg, hogy mindig igyunk valamit! :D):

Vagy ezt a szabadban:

2 megjegyzés:

  1. B) Ez a napszemcsis Editke nagyon cukorborsó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Főleg, amikor az én szemüvegem van rajta, fordítva.... :D Köszi szépen, Mara!

      Törlés