2014. július 30., szerda

Angry Birds kavicsok

Jajjj, nem szeretem ezeket a dühös madarakat, nem tudom, igazából nem is nagyon ismerem se a játékot, se semmit, csak ezeket a fejeket. De Barnuska meg dühös madár bűvöletben él, így hát csak nekem is meg kellett ismerkednem velük közelebbről. Így megtudtam, hogy vannak ott malacok is például, meg egészen barátságosnak kinéző ilyen csirkeszerű képződmények :) Bocsi minden rajongótól, hát én nem tudom, mi ezeknek a nevük vagy a funkciójuk a játékban. Mert ez egy játék, nem? Azt hiszem. Hát ez van, nem vagyok egy nagy videojáték fan, de Barnuska kedvéért eddig eljutottam ezekben a madarakban. 
És miközben anyával, Editkével meg Barnuskával megtettük az első nagy túránkat együtt, addig kavicsot gyűjtöttünk. Csak az a baj, hogy nem sikerült sokat, mert Barnus azzal volt elfoglalva, hogy fáj a lába és nem tud többet gyalogolni, Editke meg azzal, hogy miért nem szedik fel az emberek a lehullott szilvát a fáról, mikor az milyen finom, és ott megy szét a földön. Hát erre a szilvás kérdésre én se tudom a választ, valaki elmondhatná, nekem még az is nagy talány, hogy ha nem szeretik a szilvát, fenének ültetnek a járda mellé (!!!) szilvafát, és ha már ott van, fenéért nem szedi össze valaki, ott tapossa a gyalogos. Nem értem, tényleg. Ha már csak simán sütit süt belőle, már beljebb van. Arról nem beszélve, hogy nem csak olyat láttunk most a kis laza 5 km-es (remélem mindenki figyelt, ÖT KM-t gyalogoltunk két 6 év alattival :D), hogy szilva megy tönkre a járdán, hanem olyat is, hogy körte. Ami pedig sokkal drágább, mint a szilva és szerintem finomabb is. Na ezt már nekem se sikerült feldolgozni, ezért inkább a kavicsokra összpontosítottam. Szóval mivel mindenki más kérdéssel volt elfoglalva, így 2 egész darab kavicsot találtunk utunk során. Máskor Editke egymaga egy tonnát hazahozat velem, de most csak egyre futotta neki is. Így Barnusnak lett egy Angry Birds-ös kavicsa, Editkének meg egy cseresznyése. És hogy miért csinálok ennek a semmi extra dolognak egy külön bejegyzést? Azért, mert néha eszünkbe se jut, hogy tök egyszerű dolgokból lehet jó kis játékokat készíteni a gyerekeknek, amiben ők is részt tudnak venni. Eleve egy elfoglaltság a kavicskeresés, egy másik a lemosása-festése-díszítése, egy másik meg mikor már készen van, és lehet vele akármit játszani. Mit? Például ha sok kavicsunk lesz, akkor memóriajátékot, vagy meseláncot (a kavicson szereplő ábrákból kell mesét mondani), kitalálósdit, boltosat, a lehetőségek száma végtelen, és a gyerekek találékonysága is. Nem kell mindig a drága "képességfejlesztő" játék, elég egy egyszerű ötlet, a pénzünket is fordíthatjuk másra, és a gyerekünkkel is többet vagyunk, mintha megveszünk neki egy csilli-villi okosjátékot. Szerintem. De én ugye tudjuk Nórától, hogy helikopter vagyok, tehát nyilván nem osztja mindenki a véleményemet. De Barnus és Editke igen, és nekem ez a lényeg :) 
A kavicsot alaposan lemostuk, aztán alapozó festékkel lefestettük (Barnuska festette le, Márti, nagyon ügyes volt!). Aztán mivel jók voltak, és mindenki kapott mintás zsebit, és Barnus Angry Birdsöset, miért is ne, így arról kivágtunk egy madarat (ezt is Barnuska vágta ki) és dekupázsragasztóval ráragasztottuk. Megszáradt és kész :) A cseresznyét én alkottam Editkének üvegfestékkel, mert anyának az volt itthon, de akrillal is jó lett volna. Editke nem vett részt a nagy alkotásban, mert Mamánál volt, de Barnus nagyon élvezte, és a mai sétánkon több kavicsot akar gyűjteni, hogy az összes létező Angry Birds-öt rá tudjuk ragasztani egy-egy kavicsra, és legyen neki kollekciója :D A kis ügyesem:
Séta közben Mamijával:

3 megjegyzés:

  1. De ügyik vagytok! Először csak pislogtam, milyen ügyesen rárajzoltad az angry birds-öt a kavicsra :D
    Ha van jó ötleted egy kreatív vonal összekötős "munkafüzet" gyártására Barnusnak, annak i snagyon örülnék, mert ebben egy kicsit le van maradva állítólag. Bár szerintem csak nem szereti :) De nem akarom, hogy majd csúnyán írjon a suliban, akármilyen messze is van még az.
    Köszi a képeket is!
    Puszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig olyan szépen rajzolok :D Majdnem annyira, mint amennyire varrok :D Majd meglátod a következő posztban ;) Szerintem ügye Barnus, csak nem annyira érdekli, de ezt a festést tök ügyesen csinálta, és még vágni is ügyesen tudott. Majd gonodlkodok, valami Angry Birdsös vonalvezetőn, ha hazajöttünk! ;) Puszika!

      Törlés
    2. Egyébként szépen rajzolsz, és szépen is varrsz!
      Puszika!

      Törlés