2014. augusztus 26., kedd

Rakott tészta teljes kiőrlésű változat

Nem vagyok egy nagy teljes kiőrlésű-fan, már ha van ilyen egyáltalán, de most otthon egy nagyon finom tésztát ettünk anyáéknál, ami megér egy bejegyzést, különösen, hogy ezt a finom tésztát Mezőberényben gyártják. Lehet, hogy ismeritek is, én eddig annyira nem nézelődtem a tészta-piacon, főleg nem a teljes kiőrlésűnél, de a madaras teszkóban is lehet kapni, és egy prémium kategória tulajdonképpen, tehát mondhatjuk, hogy nem olcsó. Viszont finom. És aki már teljes kiőrlésűt eszik, az eheti ezt is, vagy legalábbis egyszer próbálja ki, mert tényleg nagyon-nagyon finom, és egy családi üzemben gyártják az Alföld szívében, szóval na, jó helyről származik. 
És ez nem más, mint a Família Házitészta, itt a honlapjuk, ami meglepően jó, szerintem. Még idegennyelvű változata is van, és szerintem igényes honlap, bár árat nem lehet rajta találni. A teljes kiőrlésű tészták a Vitale fantázianévvel rendelkeznek, de van durumtésztájuk is, amit ugyan nem kóstoltam, de ha már annyira egészségtudatosak akarunk lenni, akkor én speciel a durumot választanám a teljes kiőrlésű helyett, dehát aki ismer, az tudja, hogy miért nem barátom nekem a teljes kiőrlésű kaja. Van nekik teljes kiőrlésűből orsó, nagykocka és penne is, mi a pennét ettük, tényleg nagyon finom! Editkének és apának is bejött, pedig egyikük se éppen a reform étkezés híve :D Nekem meg nagyon! És miközben ettem (kb 2 hónapja nem ettem főtt tésztát, egy hős vagyok, komolyan), egyvégtében arra gondoltam, hogy milyen egészséges leszek én ettől a tésztától, és nem a mikotoxinok lebegtek a szemem előtt!!! De tényleg nem! Biztosan a hazai gyártású tészta miatt ;)
A recept anyáé, ő szokott ilyen rakott tésztát készíteni és nagyon finom, normális tésztából is. 
Hozzávalók:
  • egy nagy fej vöröhagyma
  • kb fél kiló darált sertéshús
  • pirospaprika, só, bors, olaj
  • penne vagy makaróni tészta
  • reszelt trappista sajt
  • tejföl
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a fűszereket, amiket szeretnénk, de akkor már nem szabad égetni, megkeseredik a paprika. Hozzáadjuk a husit, és megpároljuk a fűszeres hagymán. A tésztát kifőzzük, leszűrjük. Egy jénai aljára tesszük a tészta felét, mehet rá a husis cucc, arra megint tészta és a tetejére reszelt sajt. Sütőben megsütjük, amíg a sajt rá nem olvad.
Azért ezt a képet teszem be, hogy lássátok, tényleg teljes kiőrlésű ám az a tészta :)
És utána lehet menni letekerni a kalóriákat, mert a teljes kiőrlésűben több van ám, mint a simában ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése