2015. december 24., csütörtök

Karácsonyi virslis kifli - koszorúnak sütve

A virslis kifli az egyik legjobb kaja a világon. Persze máris a rakott krumpli, a rántott velő, rántott husi, lasagne.... után :D Igen, nagyon szeretek enni, ez van :D 
Szóval a virslis kiflit évek óta sütöm, a receptet Nórától kaptam még régen. A receptet itt találjátok. Ebben a receptben annyi a különlegesség, hogy a virsliket kisebb darabokra kell vágni, hogy rövidebbek legyenek, és egymás mellé jó szorosan körben kell elrendezni, hogy koszorú formát adjon, ha megsült. Az ötletet a Praktikában láttam egyrészt, másrészt meg valami kreativ oldalon a neten, de nem tudok rendes hivatkozást prezentálni, ez van. Nem saját ötlet, de általam felfejlesztett ;) 
A kis kifliket teljes kiőrlésű lisztből készítettem, azért lettek kicsit barnábbak. A teljes kiőrlésű dolgokban ugyan én nem hiszek, de van, akinek ezt kell enni dietetikus tanácsára, és ez előtt (már az egészségre gyakorolt egyféle hatása előtt) fejet hajtok, és a recept kitűnően működik ezzel a liszttel is. 
A masni nem igazán sikerült szépre, és a tésztán se maradt meg, de hát én próbálkoztam, tényleg :D Akinek van szép tálaló tálcája (az azt jelenti, hogy volt nagy esküvője, khmmm...), az persze tegye ki egy másik tálcára, nekem nincsen akkora tálcám, amin ez a monstrum virslis koszorú elfért volna :D A kifliket úgy lehet szépen körbe elrendezni, hogy a sütőtálcára középre rakunk egy kistányért, és a kiflikkel körberakjuk. Így biztosan szép kerek lesz a koszorú. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése