A tortillákat lehet készen is venni, én úgy szoktam, de aki a sajátját szeretné enni, az talál nagyon sokféle receptet is a neten (pl. ezt, bár annyit hozzátennék, hogy az originalle tortilla kukoricalisztből van). Én még nem készítettem magam tortillát, ezért nem tudom, melyik a jó recept, de annyira nem is különböznek egymástól a receptek, szóval nagyon elrontani szerintem nem lehet. Viszont a boltban megvenni a legegyszerűbb. Nekem nagyon ízlett a Lidlis fokhagymás és spenótos ízesítésű tortilla is, de az egyszerű ízesítés nélküliek is finomak.
A tortillákat egyesével teflonos serpenyőben át kell melegíteni, hogy egy kicsit ropogósak legyen, én azt se bánom, ha kicsit leég, bár az nem túl egészséges. Lehet alá löttyinteni egy kis olivaolajat, azonban ne túl sokat, mert szereti magába szívni az olajat a tortilla. Ha átpirult, akkor hagyjuk kicsit hűlni őket, addig pont el lehet készíteni a "rávalókat".
Hogy mivel kenjük meg a tekercseinket, az teljesen a fantáziánkra és a hűtő aktuális tartalmára van bízva. Nekem az alap a tömlős sajtkrém, ami lehet sima tejszínes vagy valamilyen ízesítésű, a füstölt sajtos is nagyon finom. Két változatot írok le, ami nekem bejött.
Az első a füstölt sajtos-rukkolás verzió. Kell hozzá:
- füstölt sajtkrém
- tejföl
- rukkola
- reszelt sajt (bármilyen, de füstölttel a legjobb)
- kicsire összevágott olivabogyó (elmaradhat, enélkül is finom)
- kevés mustár
- só, bors
- tejszínes sajtkrém
- tejföl
- ízlés szerint fokhagyma (én elég sokat beleteszek 4-5 gerezdet)
- kicsire összevágott vöröshagyma (ha valakinek ez már túl sok hagyma. lehet bele metélőhagymát is tenni, azzal is nagyon finom, és színesíti is)
- kicsire összevágott kaliforniai paprika (el is maradhat)
- csirkemell (vagy bármilyen másmilyen) sonka (vagy tarja, vagy ami otthon van éppen)
A kész tekercseket egy tálra rendezzük, és ha akarunk, kecsapot vagy salsa szószt is kínálhatunk mellé.
A végeredmény pedig így néz ki:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése