2011. június 16., csütörtök

Nagyon finom és egyszerű

sós süti azoknak, akik olyanok, mint én, hogy éjjel-nappal tudnának sós kekszeket, ropikat, pogácsákat és mindenféle nem édes dolgokat enni tonnaszámra, a pestós masni. Nekem természetesen nem lesz soha szép masni formájú, de nem a kinézet a lényeg, hanem az íze :) Általában akkor szoktam ilyet sütni, amikor nem várt vendégek érkeznek, vagy amikor egyszerűen csak nincsen kedvem rendes kelt tésztából csinálni sós sütit. Sok minden nem is kell hozzá, csak fagyasztott leveles tészta, pesto, néhány tojás, és aki még szeretné kicsit cicomázni a masnikat, annak szezámmag vagy reszelt sajt a tetejére. A fagyasztott leveles tésztát hagyjuk kiengedni, elnyújtjuk vékonyra, megkenjük pestóval és félbe hajtjuk. Utána jön a számomra nehezebb lépés, hogy szép masni formákat készítünk belőle, na ez nekem sose jön össze, pedig elvileg csak a szép téglalapokat vágunk belőle és a középénél csavarunk rajta egyet. Ez így tök egyszerűnek hangzik, és van olyan akinek ez szépre is sikerül, hát biztosan gyakorlat teszi a mestert, én meg még nem gyakoroltam eleget. Amúgy lehet belőle kis kifliformákat is csinálni, az nekem is szépen sikerül, csak akkor nem téglalapot vágunk ki a tésztából, hanem háromszöget, és a hosszabbik oldaláról kezdve szépen feltekerjük a tésztát, így lesznek kis kiflik. Aztán mehet a tészta a tepsibe (én nem szeretek vajazni, úgyhogy mindig sütőpapírra teszem, így tuti nem ragad le), szépen lekenjük a tetejét felvert tojással, lehet rá szórni szezámmagot vagy reszelt sajtot.


Nagyon gyorsan megsül, én 200 fokon szoktam sütni légkeveréssel és úgy kb 10 perc, nagyon vékony kis tészta, ezért gyorsan megsül.





Sose lehet belőle elég sokat csinálni, legalábbis nálunk nagyon gyorsan elfogy, Regináék is nagyon szeretik, ezért a szomszédolós estéken is jól jön :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése