2011. június 24., péntek

Sthal féle cseresznyés süti

Megmondom őszintén, hogy nem nagyon szeretem Sthal Juditot, pedig kedves nő, de valahogy a hangját nem tudom elviselni. Viszont a receptjei tényleg nagyon jók. A konyhapolcon ott figyel az egyik receptes könyve, amiből nagyon sok finom kaját szoktam csinálni, és bevallom, még a tv-ben is meg szoktam nézni a Sthal konyháját. Néha mondjuk hang nélkül.... :) Mindig nagyon finomakat főz, és vannak köztük pofon egyszerűek is, bár néha olyan hozzávalókat használ a receptjeiben, amikről én azt se tudom, hogy egyáltalán mi az és hol vegyem meg, persze ő mindenre azt mondja, hogy "minden nagyobb szupermarketben kapható". Biztosan így van, csak mi lakunk rossz helyen, vagy nem tudom.
Viszont a babapiskótás cseresznyés lepény recepthez semmi extra nem kell, és nagyon finom is. Ezt is a tv-ben láttam, aztán nagy nehezen a neten levadásztam a receptet.
Hozzávalók:
  • 15 dkg babapiskóta
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 6 tojás
  • 50 dkg magozott cseresznye 
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 20 dkg cukor (ez az alap recept, én a felét tettem csak bele, tehát 10 dkg-t, mert nekem az eredeti recept szerint nagyon édes volt)
  • 1 vaniliarúd
  • 1 citrom reszelt héja
A babapiskótát finom morzsára őröljük (én a botmixer jégtörőjével szoktam, nagyon szépen elporítja a piskótát) és összekeverjük a sütőporral és a sóval. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak majd hozzáadjuk a cukor felét és tovább verjük amíg szép fényes és kemény nem lesz. A puha vajat, a cukor másik felét, a vaníliarúd kikapargatott belsejét és a reszelt citromhéjat robotgéppel összekeverjük, és egyenként hozzáadjuk a sárgájákat (én soha nem kínlódok vele egyesével, mégis finom lesz), majd az egészet 2-3 percig tovább verjük a géppel, hogy felhabosodjon. Ebbe a masszába beleforgatjuk a tojásfehérjehabot, aztán széles mozdulatokkal a babapiskótás-morzsát is.  Egy 20x30 cm tepsit kibélelünk sütőpapírral, egyenletes rétegben elterítjük benne a tésztát. A cseresznyét összekeverjük a liszttel, és a tészta tetejére hintjük.

Előmelegített sütőben 175 fokon 35 perc alatt sül meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése