A recept teljesen egyszerű, gyorsan meg is van, és nagyon finom a fasírt.
Hozzávalók:
- 2 kisebb cukkini
- beáztatott zsömle, kenyér vagy zsemlemorzsa, ki mivel csinálja a fasírtot (én a lidlis teljes kiőrlésű kenyérből szeretem a legjobban a zöldséges fasírtokat, biztos a sok E betű finom benne, de nekem azzal a legjobb)
- reszelt sajt (trappista, vagy füstölttel még finomabb)
- 1 tojás (vagy ha több fasírtot csinálunk, akkor több)
- só, bors
Ha kiengedte a levét, akkor a vizet kinyomkodjuk belőle, hozzáadjuk a tojást, a reszelt sajtot és annyi beáztatott kenyeret/zsömit, amennyit felvesz. Kis gombócokat vagy hosszúkás fasírtokat formázunk belőle, és meghempergetjük zsemlemorzsában. Ezután vagy forró olajban kisütjük vagy sütőben sütjük meg.
Én nem szeretek bő olajban sütni, mert büdös lesz tőle a konyhában, és mivel amerikai konyhánk van, így az egész lakást betölti majdnem az olajszag. Nyáron még csak rendben is van ez, de télen nehezen szellőzik ki. Szóval ha nem olajban sütjük ki, akkor egy tepsibe sütőpapírt teszünk, és szépen ráhelyezzük a fasírtokat, ezután mehetnek a sütőbe, és 200 fokon 25-30 perc alatt meg is sülnek, és még büdös sem lesz, valamint egészségesebb is lesz a fasírt, mert garantáltan nem szívja meg magát olajjal.
Nekem nagyon ízlik, Krisztián még nem tesztelte le, de szerintem neki is tetszeni fog :)
Ezzel nagyon jó ötletet adtál, köszönöm szépen! Vigyázz magatokra :)
VálaszTörlésÖrülök, ha tetszik a recept, remélem Nektek is ízleni fog :) Már nagyon türelmetlen vagyok a pici érkezése miatt :)
VálaszTörlés