2012. február 13., hétfő

Csípős csirkeszárnyat

eddig még csak gyorséttermekben ettem. Emlékszem életemben először egy nem túl nagy sikerű kapcsolatommal voltam a KFC-ben, és ott sikerült megszeretnem a csípős csirkeszárnyat, a kapcsolatból azért ennyit legalább profitáltam :D A hétvégén viszont találtunk a hűtőben egy pár csirkeszárnyat, és mivel nem nagyon szeretek télen ebben a lakásban rántott dolgokat csinálni, ezért ki kellett találnunk valami más felhasználást a szárnyaknak. Ekkor jutott eszembe, hogy biztos van valami tuti recept a neten, hogy hogyan kell csípős szárnyakat csinálni. Többet is találtam, de végül szokásomhoz híven több receptet kombináltam össze, és még belső inspirációkra is hallgatva kiegészítettem néhány dologgal, ami szerintem csak finomabbá tette az eredményt.

Íme az én csípős csirkeszárny receptem: 

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny,
  • 5 evőkanál olaj,
  • 5 evőkanál ketchup,
  • 1 evőkanál (vagy aki szereti a jó csípőset, akkor még több kanál) erős pista,
  • 5 gerezd fokhagyma,
  • só, bors

Az olajat kikeverjük a ketchuppal, hozzáadjuk az erős pityut, a zúzott fokhagymát. A megmosott csirkeszárnyakat megsózzuk és borsozzuk, majd bekenjük a fűszeres-olajos páccal. A pácolt csirkeszárnyakat olajjal kikent alufóliába csomagoljuk és betesszük egy tűzálló tálba. 

A maradék öntetet ráöntjük a szárnyakra  és 220 fokon, légkeveréses programon kb egy óráig sütjük.Ha megpuhultak a szárnyak, akkor áttesszük egy másik tálba őket és még pirítunk rajtuk egy kicsit. Isteni finomak lesznek a végére. Mi krumplipürével ettük és a krumplira rászedtük a maradék öntetet, ami a szárnyak alatt volt, hát minden nap tudnék ilyen krumplit enni, nagyon finom. Ha kicsit diétásabbat akarunk, akkor biztos friss salátával is finom.

Editke még annyira nem értékeli a főzési tudományomat, leginkább kiköpi azokat a kajákat, amiket én főzök, inkább az üveges jön neki be, hát azt kapja. Ha mégis ránéz a kajáimra, akkor ilyen képet vág hozzá, főleg, ha akkor kelt fel éppen:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése