A mostani májas receptet igazából nem láttam sehol leírva, persze biztosan van hasonló nagyon sok, de ez az én saját fejemben összeállt recept. Hagymás máj, sok bonyolítás nincsen benne. Igaz annál finomabbat még sose ettem, amit Márti csinált nekem még talán 10 évvel ezelőtt Esztergomban egy nagyon lepukkant albérletben. Emlékszem, anyáéknak el sem merte mondani, hogy milyen helyen is van az a lakás és hogyan néz ki. A fürdőszobában nem volt fűtés, és elég gázos volt a kinézete is. De cserébe a Duna parton volt, tényleg az ajtóból lehetett látni a folyót és volt benne egy rezsó is :) Azon főzte nekem az én kis nővérkém ezt a hagymás májat, sajnos én nem tudok olyan finomat csinálni. Amúgy már ő is csinált nekem azóta a mostani szép konyhájában is hagymás májat, de az sem volt olyan finom, mint az a régi. Lehet csak emlékek szépítik meg ennyire, de azt hiszem örök életemre érezni fogom annak a májnak az ízét a számban.
Hozzávalók:
- fél kiló csirkemáj
- vöröshagyma
- fokhagyma
- olaj
- só, bors, majoranna
Én csak miután elkészült szoktam megsózni, borsozni és teszek bele majorannát is, mert nagyon szeretem az ízét. Nagy előnye ennek a kajának is, hogy tök gyorsan elkészül, akár egy óra alatt végezni lehet az egész ebédfőzéssel és akkor már el is van mosogatva :) Én krumplipürével szeretem, de mivel még mindig nem nagyon eszek tejtermékeket, így tejfölt se, ezért csak sima margarinos krumplival ettem és úgy is nagyon-nagyon finom.
Editke meg már a kiságyban is művészkedik, húzza fel magát ezért sürgősen le kell engednünk a kiságyat, mielőtt kipotyog a földre és összetöri magát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése