2012. február 24., péntek

Megint egy tésztás kaja

de mit lehet tenni, ha egyszerűen mindig tésztát ennék... Persze tudom, hogy nem éppen fogyókúrás étel, de próbálom a minimumra csökkenteni a tésztaevészetet, több-kevesebb sikerrel.
Rakott tésztát anya csinált mindig otthon, ő makarónitésztával készíti. Én elég sokáig abban a szilárd meggyőződésben voltam, hogy ez a rakott tészta paradicsomos öntettel készül, tehát kvázi bolognai tészta csak meg is van sütve még pluszban. Aztán egyszer mikor láttam is, hogy anya csinálja, akkor világosodtam meg, hogy ebben bizony egy szem paradicsompüré sincsen, hanem paprikás. Azóta se nagyon tudtam túltenni magam ezen a tévedésen, mert azért valamin nem érezni, hogy paprika van benne, az elég gázos :D De miután most én is csináltam ilyet először itthon, és Krisztián jó szokásához híven miután kivettem a sütőből egyből belekóstolt, hogy na ez meg vajon mi, szóval neki is az volt az első kérdése, hogy te, ebben kecsap van, vagy mi? Háhá, szóval nem csak én vagyok ilyen ízlésileg béna kicsit, ami nyugtat azért.
Hozzávalók:
  • fél kiló darált husi
  • makaróni tészta
  • 2 fej vöröshagyma
  • paprika, só, bors
Rettentő egyszerű megcsinálni is, gyorsan készen is van, szóval szuper kaja. A makarónit sós vízben megfőzzük és hagyjuk hűlni kicsit. A vöröshagymát olajon megpároljuk, teszünk rá ízlés szerint őrölt pirospaprikát (mint a pörköltalapnak), rátesszük a darált husit és összepároljuk. Ha készen van, akkor egy jénai aljára teszünk egy sor tésztát, rá egy sor husit, majd megint tésztát, megint husit. Aki ehet, az reszeljen rá sajtot is :) Meg a husis öntetbe is lehet tenni tejfölt, úgy még finomabb! Aztán a tálat betesszük a forró sütőbe, és kb 20 perc alatt összesütjük a tésztát. Nagyon finom!


Editke meg már megtanult szépen felkapaszkodni a bútorokba, gondolom nemsokára szaladni is fog :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése