Rakott tésztát anya csinált mindig otthon, ő makarónitésztával készíti. Én elég sokáig abban a szilárd meggyőződésben voltam, hogy ez a rakott tészta paradicsomos öntettel készül, tehát kvázi bolognai tészta csak meg is van sütve még pluszban. Aztán egyszer mikor láttam is, hogy anya csinálja, akkor világosodtam meg, hogy ebben bizony egy szem paradicsompüré sincsen, hanem paprikás. Azóta se nagyon tudtam túltenni magam ezen a tévedésen, mert azért valamin nem érezni, hogy paprika van benne, az elég gázos :D De miután most én is csináltam ilyet először itthon, és Krisztián jó szokásához híven miután kivettem a sütőből egyből belekóstolt, hogy na ez meg vajon mi, szóval neki is az volt az első kérdése, hogy te, ebben kecsap van, vagy mi? Háhá, szóval nem csak én vagyok ilyen ízlésileg béna kicsit, ami nyugtat azért.
Hozzávalók:
- fél kiló darált husi
- makaróni tészta
- 2 fej vöröshagyma
- paprika, só, bors
Editke meg már megtanult szépen felkapaszkodni a bútorokba, gondolom nemsokára szaladni is fog :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése