Garantáltan nem paleolit és nem is gluténmentes, de cserébe nagyon finom :) A bundáskenyér már eleve nagyon tuti, ha meg rakott, akkor az már szinte überelhetetlen kategória. Na de nem akarok felvágni ezzel a kajával, elvégre csak egy vacsora vagy reggeli, nem egy szipi-szupi gasztrocsoda ebéd, de nagyon jó, és gyorsan készen van, nincsen vele olajszag. De aki fogyókúrázik, az most kattintson át valami másik oldalra, ez nem fogyis recept, sajnos :( Az ötlet az internetről származik, többen többféleképpen írták le ezt a receptet.
Hozzávalók:
- tojás
- kenyér szeletekre vágva
- tejföl (3 tojáshoz kb 3 evőkanállal)
- reszelt sajt
- sonka vagy bármilyen felvágott
- kevés olaj
A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a tejfölt, belemártogatjuk a kenyerek felét, amit egy jénai vagy tűzálló tálba teszünk szépen egymás mellé sorakoztatva, alá érdemes egy kevés olajat önteni, hogy ne ragadjon le. A kenyerekre rászórjuk a reszelt sajtot és a csíkokra vágott sonkát, majd befedjük a maradék tojásos tejfölbe mártogatott kenyerekkel. A tetejére teszünk reszelt sajt maradékát és 180 fokon megsütjük. Isteni finom vacsi!
Én barna kenyérből csináltam, azzal is finom (lehet ch csökkentett is ;)).
Editkének itt is a tejföl lett a kedvence, nem tudok vele mit csinálni, tejfölfüggő :D
Hú ez nagyon jól hangzik, Editke meg cuki
VálaszTörlésKöszi, Judit, tényleg nagyon finom, próbáljátok ki!
TörlésJajj isteni lehet, tutti megcsinálom valamikor, de este ilyet nem ehetek, szóval nálunk reggeli lesz. :D
VálaszTörlés:)
Törlés