2014. január 20., hétfő

Rakott bundáskenyér

Garantáltan nem paleolit és nem is gluténmentes, de cserébe nagyon finom :) A bundáskenyér már eleve nagyon tuti, ha meg rakott, akkor az már szinte überelhetetlen kategória. Na de nem akarok felvágni ezzel a kajával, elvégre csak egy vacsora vagy reggeli, nem egy szipi-szupi gasztrocsoda ebéd, de nagyon jó, és gyorsan készen van, nincsen vele olajszag. De aki fogyókúrázik, az most kattintson át valami másik oldalra, ez nem fogyis recept, sajnos :( Az ötlet az internetről származik, többen többféleképpen írták le ezt a receptet.
Hozzávalók:

  • tojás
  • kenyér szeletekre vágva
  • tejföl (3 tojáshoz kb 3 evőkanállal)
  • reszelt sajt
  • sonka vagy bármilyen felvágott
  • kevés olaj
A tojásokat felverjük és hozzákeverjük a tejfölt, belemártogatjuk a kenyerek felét, amit egy jénai vagy tűzálló tálba teszünk szépen egymás mellé sorakoztatva, alá érdemes egy kevés olajat önteni, hogy ne ragadjon le. A kenyerekre rászórjuk a reszelt sajtot és a csíkokra vágott sonkát, majd befedjük a maradék tojásos tejfölbe mártogatott kenyerekkel. A tetejére teszünk reszelt sajt maradékát és 180 fokon megsütjük. Isteni finom vacsi!

Én barna kenyérből csináltam, azzal is finom (lehet ch csökkentett is ;)).
Editkének itt is a tejföl lett a kedvence, nem tudok vele mit csinálni, tejfölfüggő :D

4 megjegyzés:

  1. Hú ez nagyon jól hangzik, Editke meg cuki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, Judit, tényleg nagyon finom, próbáljátok ki!

      Törlés
  2. Jajj isteni lehet, tutti megcsinálom valamikor, de este ilyet nem ehetek, szóval nálunk reggeli lesz. :D

    VálaszTörlés