Ez a recept már egyszer szerepelt a blogon, itt, és a statisztikai adatok alapján ez a leglátogatottabb bejegyzésem, ezért kicsit pofoztam még rajta, hogy aki már ide téved a google által, az valami tényleg Dörmi formájút kapjon cserébe a keresésért.
Editke továbbra is nagyon szereti a Dörmit, egészségtelenség ide vagy oda, őt ez nem érdekli, nyilván az ő korcsoportjának találták ki ezt az ízfokozó mennyiséget, ami benne van :) És szoktunk is neki venni, szégyen nem szégyen, nem hinném, hogy sokkal rosszabb lenne, mint az egészségesnek kikiáltott és cukorral telenyomott "gyümölcs" joghurt, és itt nem a Cserpesre gondolok persze ;) De ha van kapacitásom sütni, akkor inkább a saját gyártmányút adom Editkének, nem a boltit, mert abba nyilván kevesebb az ízfokozó meg minden csoda fene E betűs dolog, tehát azt gondolom, hogy az egészségesebb, de már ebben se vagyok 100%-ig biztos. Abban viszont igen, hogy a nyúlbéla tök szívesen segít nekem sütni, és teljesen átszellemülten tudja a tésztát a maci formába lapátolni, komolyan, nézni is jó, hogy mennyire élvezi ezeket a sütés-főzés dolgokat, ha neki állok, egyből kéredzkedik fel a konyhapultra, és neki is kell kanál, kötény, minden, ami nekem és rajtam van.
A recept ugyanaz, mint az előző Dörmis bejegyzésemben, de azért ideírom:
Hozzávalók:
- 5 egész tojás
- 25 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 vaniliás cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 1 sütőpor
- 2 kanál holland kakaópor
- tölteléknek vagy sűrített tej (a tejes változathoz) vagy csokipuding (a csokis változathoz) (almásat még nem próbáltam csinálni)
A tojások sárgáját kikavarjuk a cukrokkal, hozzáadjuk az olajat és a tejet. A lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A keveréket 2 felé osztjuk, az egyikbe beletesszük a kakaóport. A tojásfehérjéket felverjük habnak, 2 részre osztjuk, és a 2 féle tésztához óvatosan hozzáforgatjuk, hogy ne törjön szét a hab. Tetszőleges formát kibélelünk sütőpapírral vagy elővesszük a szilikonos formát és a 2 féle tésztát kanállal felváltva beleadagoljuk.
Kaptam nagyon szupi, maci formájú szilikonformákat, és abban sütöttem meg a kismackókat. Kettő ilyen formám van, az egyiket Editke töltötte meg a tésztákkal, hát nagyon boldog volt, hogy ő maga csinálhatja.
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, betesszük a tésztát. Mikor már félig megsült (kb 10-15 perc), kreatív módon lyukakat applikálunk a tésztába, és tetszőleges mennyiségű sűrített tejet vagy a kész csokipudingot nyomunk bele a mackók közepébe (kicsit morbid,dehát ott van az eredetiben is...), majd tűpróbáig készre sütjük.
A hátulja a maciknak ilyen pufi lett, kevesebb tésztát is elég lett volna beletenni.
És a macik eleje, kicsit rossz a kép, de maci formájú, van neki szeme, orra, füle, még gombja is :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése