2014. február 19., szerda

Csirkés waldorf saláta

Nagyon el vagyok maradva a receptek és mindenféle kreativkodások feltöltésével, de mostanában egyszerűen nem jut időm rá, nem tudom, hova telik el az a 24 óra, amiből egy nap áll... 
De ez a csirkés waldorf sali, ez valami nagyon finom, ezért is vettem előre a receptek között. Nem mondanám, hogy igazán fogyókúrás, mert bár saláta és husi, de az öntetben van majonéz is, ami elvileg nem túl fogyis. De nekem az, úgyhogy én olyan gondolattal eszem ezt a salátát, hogy most aztán tényleg valami extra jó kis nem hízlaló ebédem van. Minden csak felfogás kérdése ;) És főleg nagy a szám most, hogy a vírus által 2 egész kilóval lett könnyebb a testem, igaz ebből egy már vissza is jött, de az a vágyott egy, amire nagyon régóta gyúrok, az végre lent van, és szeretném, ha nem is térne vissza. Így marad a saláta és a ch csökkentés (meg a futás, hová lesz a világ, ha én is futni kezdek...).
A recept egyszerű, nem kellenek hozzá nagyon extra hozzávalók. Az eredetit egy Nők lapjában találtam, amikből nagy előszeretettel tépem ki a receptes oldalakat, mert általában az újságok kidobásra kerülnek, de a recepteket mindig kimentem, mert annyira jók tudnak benne lenni. Mint például ez is. 
Szóval hozzávalók:
  • csirkemell, mennyiséget nem írok, mert ez egyénfüggő
  • szárnyas fűszersó (vagy ízlés szerinti fűszerek)
  • saláta (bármilyen lehet, én madársalátát használtam)
  • zellergumó
  • savanykás alma
  • citromlé
  • petrezselyem
  • majonéz (100 g a receptben 2 főre)
  • natúr joghurt (3 dl 2 főre)
  • fokhagyma (1 gerezd)
A csirkemelleket befűszerezzük és kevés olajon mindkét oldalukat pirosra sütjük. Az almákat megmossuk és gerezdekre szeleteljük, és megkenjük a citromlével. A zellert meghámozzuk és lereszeljük, és az almához adjuk. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk  és a zelleres alma tetejére tesszük. A salátát megmossuk, és attól függően, milyen salátánk van, eltépkedjük, vagy csak úgy a husi mellé tesszük. Az öntethez kikeverjük a majonézt a joghurttal, belenyomjuk a fokhagymát és sóval, borssal, vagy amivel szeretnénk még ízesítjük. Rátesszük a salátára és kész, ehetjük is. Elszántak magában, kevésbé elszántak ch csökkentett kenyérrel (a Norbi féle hagymás kenyér valami isteni finom, komolyan, csak éljük túl, hogy mennyibe kerül, már a sokkot...), nem fogyizók meg ehetik zsemlekockával, hmmmmm...
Nekem így nézett ki az ebédes dobozomban:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése