Ez se nem fogyis, se nem egészséges süti, de mutasson nekem valaki olyat, ami nagyon finom és egészséges (na, jó eper) vagy nagyon finom és fogyókúrás (ilyet nem tudok...). Néha ilyen cukorbomba sütiket is kell készíteni, meg enni is, különben nem bírjuk ki ezt a telet, az a meggyőződésem.
Nem is ezt a sütit akartam megcsinálni, mikor nekikezdtem, hanem egy grízes krémes nevűt, amit már kb 2 hónapja tervezek, hogy meg kellene sütni, de valamiért mindig kimaradt (ch csökkentés az a valami...). De most, mivel a mérleg már a kívánt kg számot mutatja, és meggyőződésem, hogy a hasam se volt még soha ilyen lapos (legalábbis szülés után...) ezért most engedek kicsit, de csak kicsit, a sütik és a fehérliszt valamint cukor csábításának, hogy majd 2 hónap múlva ismét a felszökött egy kilómmal harcoljak. Nincsen ennek vége soha, tudom én :) De nem érdekel, akkor is ettem ebből a finom sütiből, mert kellett a szervezetemnek és pont.
Az eredeti receptben tejszínhabbal van, én azt kihagytam, pedig volt otthon, de nekem így is nagyon ízlett, és valahogy nem tudtam rajta elképzelni a tejszínhabot, de biztos azzal is finom. Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető a süti, de egy éjszakát kell pihentetni, hogy a keksz biztosan megpuhuljon.
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 7 dl tej
- 2 csomag vaniliás pudingpor (főzős)
- egy csomag háztartási keksz
- aki szeretne a tetejére tejszínhab
A cukrot karamellizáljuk. A két csomag pudingport elkeverjük csomómentesre a tejjel, és a karamellizált cukorra öntjük (kis részletekben), és krémmé főzzük. A krémet kihűtjük, de nem teljesen, egy kicsit legyen langyi, amikor a kekszre kenjük. Egy jénai alját kirakjuk háztartási keksszel, erre jön egy réteg krém, majd még egy kekszréteg, még egy krém, még egy keksz, krém és végül keksz. A lényeg, hogy alul és felül is keksz legyen, közte meg annyi keksz-krém réteg, amennyi fér, vagy amennyi krémünk van. Egy éjszakát állni hagyjuk (én nem bírtam ki, megkóstoltam olyan éjfél felé, és nem volt puha a keksz), majd szeleteljük a kekszeknek megfelelően.
Editke nagyon élvezte a "sütés" minden fázisát, a kekszek pakolásában is segített. És persze meg is ette...
Este megláttam, hazamentem, megcsinaltam... eees ez isteni *.* köszi a tippet :-)
VálaszTörlésKedves Ismeretlen, örülök, hogy ízlett!
TörlésAzt hittem, ha bejelentkezem a gmailen keresztül, akkor nem ismeretlent ír ki szerzőnek :-o Flóra voltam :-)
TörlésJaaaa, nem láttam, de örülök, h itt vagy, Flóra :)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés...bűnösen fincsi, képes kemény nők (az én) szénhidrát ellenállásomat is megtörni. :D:D
VálaszTörlésÉn nem vagyok kemény, az a baj... :) De azért a keményeknek is belefér néhanapján egy kis bűnözés, nah!
Törlés