Sose gondoltam hogy én ilyen kaját fogok csinálni, de hát mennyi mindent nem gondoltam az életben :D :P
A kínai kaját se szerettem nagyon sokáig, és viszonylag lassan is ismerkedtem meg velük, valahogy az olyan kínai volt nekem. De a pirított zöldséges tészta az abszolút kedvencem lett, mondjuk azt nem tudok csinálni. De még lehet abba is belejövök idővel :)
Ezt a receptet már nem is tudom, hogy hol találtam, valahol a neten, de nem egy konkrét helyről vettem, hanem többet összekombináltam és így született meg az én saját csípős csirkemellem. Először nem akartam tésztás változatot készíteni, mert meg voltam róla győződve, hogy anya is csinált már ilyet tészta nélkül, de végül meg kellett világosodnom, hogy tésztabunda nélkül mégsem lenne az igazi. Az elkészítése nem igazán bonyolult, és még csak nem is tart sokáig. Az igazi problémás része a receptnek (legalábbis nekem) az olajban sütés, ami miatt (és az amerikai konyhának hála...) jó büdös lesz az egész lakásban. De már most egyre jobb idő van, ki lehet gyorsan szellőztetni.
Hozzávalók (2 személyes adag csak!)
- 1 egész csirkemell
- 2 marék szezámmag
- 1 dl sűrített paradicsom (lehet kecsap is)
- 4 kanál méz
- 3 teáskanál erős pista
- 1 evőkanál ecet
- 1 tojás
- 5 evőkanál liszt (vagy amennyivel kicsit sűrűbb palacsintatésztát tudunk csinálni)
- 1 dl víz
- olaj a tésztába 1 evőkanál és a sütéshez
- só
A csirkemellet kis kockákra vágjuk és besózzuk. A szezámmagot kevés olajon megpirítjuk, ráöntjük a sűrített paradicsomot, az ecetet, a mézet, hozzáadjuk az erős pityut és összeforraljuk az egészet. A tésztához a tojást a liszttel kikeverjük, hozzáadjuk az olajat és annyi vizet, hogy sűrűbb palacsintatésztánk legyen. A husikockákat beleforgatjuk a tésztába (én nem bonyolítottam, beleöntöttem az összeset egyszerre, és úgy kavartam össze) és forró olajban pirosra sütjük. Ha megsültek (gyorsan sül) beleforgatjuk őket a csípős szószba és egy tálba tesszük. Mi rizzsel ettük, de magába, frissen kisülve is nagyon finom :P
Nekem finomabb, mint a gödöllői kínais, mert nem lett olyan olajos. Editkének nyilvánvalóan nem adtunk belőle (pedig egyem meg, nagyon meg akarta kóstolni A pistát :D), de Krisztiánnak is bejött, úgyhogy talán nem vagyok nagyon elfogult a saját gyártmányommal. Talán----
Ezeknél az olajban sütős csapkodós kajáknál Editkének nem engedem, hogy odaüljön mellém, ezért ragasztott.
Istenem, de édes ez a kislány!
VálaszTörlésKöszönöm! :)
Törlés