Imádom a zöldséges tésztát. Nagyon. Tulajdonképpen minden tésztát imádok, de ezt az anya féle zöldségeset, mindennél jobban. A nap bármely szakában, bármikor, bármilyen mennyiséget meg tudnék enni belőle. Dehát szénhidrátbomba, sajnos :( De néha azért csak belefér, nem lehet mindig megszorítani a ch-t, legalábbis, ha nem muszáj, akkor nem. Anya régen minden héten csinált nekem, mikor egyetemista koromban hazamentem a koliból, péntekenként sokszor ez volt a vacsi :) A régi szép idők, de jó is volt!...
Amúgy van ám ch csökkentett tészta is. De nem túlzok, ha azt mondom, hogy borzalom ízű. Zsuzska tette lehetővé, hogy megkóstoljam, örök élmény marad, azt hiszem.... Olyan, mintha vízzel elkevert borzalom lisztet enne az ember. Brrrr. Gondolom ehhez még jó drága is. Szóval olyat nem fogok enni. Akkor inkább nem is eszek tésztát. Mert lehet, hogy kevés benne a ch, de a tésztaízhez nem sok köze van.
A recept nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
- zöldség, ami van otthon, de lehet fagyasztott is
- tészta, legjobb a masnis, de ez csak szokás kérdése
- besamell mártás (kevés olajon megfuttatjuk a lisztet, bele tej, só-bors)
- trappista sajt
- olaj, só
Editkéről most nincsen képem, mert a telefonom azt gondolja (hiába okos HTC...), hogy minek nekem kép, inkább eltünteti az összeset :O Nem is értem, szerintem nem szeret engem :(
Ezt bármikor megtudnám enni, nagyon fincsinek néz ki :)
VálaszTörlésÉs az is, az a baj, Zsuzska.... :D
Törlés