2014. április 28., hétfő

Lazacos cukkiniröszti

Nem szeretem a halakat túlzottan, a lazacot se. De ajándékba kaptunk egy zacskó pácolt, füstölt lazacot, amit nem lehetett csak úgy hagyni tönkremenni a fagyasztóban. Viszonylag nehezen találtam olyan receptet - tök véletlenül amúgy -, ami nekem is bejött. Egy nagyon régi Kiskegyed konyhájában található a recept, és az is oda van írva, hogy (az eredeti) egy adagjában 269 kalória van. Ami viszonylag kevés, tekintve hogy egy olajban sült kajáról van szó. És finom is. Igaz, változtattam rajta, mert Krisztián nem szereti a kaprot, és elsősorban neki szántam ezt a kaját, tekintve, hogy én nem vagyok egy nagy halevő. Végülis én is begyűrtem egy szelet lazacot, nem lesz a kedvenc ételem, de azt tudom rá mondani, hogy finom volt. Ami hal létére nem semmi :D
Hozzávalók:
  • 50 dkg cukkini
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag kapor (én egy uborkát használtam helyette)
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • sütéshez kevés olaj
  • 20 dkg szeletelt füstölt lazac
  • 1 dl tejföl
  • só, bors ízlés szerint
A cukkinit megpucoljuk és kislyukú reszelőn lereszeljük. Én egy kicsit besóztam, és hagytam állni, hogy kiengedje a levét. Ezután ki is csavartam a levét, hozzáadtam a tojást, lisztet és jól összekevertem. A hagymákat megpucoltam, a vöröset kis kockákra vágtam, a fokhagymát lereszeltem és ezt is hozzáadtam a keverékhez. Kis gombócokat formáltam belőle, és forró olajban lelapogatva megsütöttem mindkét oldalát. Az uborkát lereszeltem, besóztam és hagytam állni, majd kicsavartam a levét. Az eredetiben a kaprot kellett apróra vágni. Hozzákevertem az uborkához (kaporhoz) a tejfölt. A lazacszeletek közepére tettem a tejfölös ubiból és felcsavartam a lazacokat, amit a röszti tetejére tettem. Finom volt. (Lazac nélkül is :D).
Editke meg Mamijánál színez (vagy hisztizik, vagy köhög, vagy alszik, vagy bőg, vagy eszik, vagy keresi a hajgumiját, vagy az ő anyukáját....)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése