Nem vagyok annyira elszánt, hogy a 40 napos böjtöt kibírjam, sőt, szerintem egy hetet se tudnék, de azért a nagyhétnek a csütörtök-péntek napját mindig "kiböjtölöm" én is, tehát nem eszek húst. Majd húsvétkor úgyis magamhoz veszem a húst és lesz nekem húsvét :) Jajjj, ez elég gyenge poén, de valahogy el kellett sütnöm, bocs.
Ezért úgy döntöttem, hogy holnap spenótot eszünk, úgyis meg akartam már kóstolni régen a sokat reklámozott Iglo zsenge parajpürét, amit a reklám szerint mindenki másképpen szeret, hát én is megosztom veletek, hogy én hogyan szeretem. Először is a spenót frissen a verhetetlen kategóriába tartozik nekem, tehát bárhol, bármikor meg tudom enni (akár tészta és krumpli előtt-után, de még talán közben is...). De ez az Iglo is elég finom. Nekem alapban nincsen valami nagy bizodalmam ezekben a mirelit spenótokban, annyi rosszat ettem már, ami föld ízű volt, meg vízízű, de gondoltam adok egy esélyt az Iglonak is. Annyira nem is volt vészesen drága (vagyis inkább az egyetemi coopban amúgy is minden drága, szóval nem tűnik fel, hogy ez is :D ), szóval néha meg lehet enni, ha nincsen friss.
Anyától tanultam spenótot főzni, és ő legtöbbször besamell mártással készíti el, így ezt a változatot mutatom most én is meg itt.
Hozzávalók:
- egy zacskó mirelit spenót
- kb 3 dl tej
- 3 evőkanál olaj
- 3 ek liszt
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
Az olajjal és a liszttel rántást csinálunk, majd hozzáöntjük a tejet, így lesz nekünk besamelmártás. Sózzuk, borsozzuk, rányomjuk a fokhagymát, közben kóstoljuk, hogy finom-e (én imádom magában is a besamelmártást). Ha készen van, úgy fagyosan hozzáadjuk a spenótot és tovább melegítjük. Felforraljuk, és ha kell még, fűszerezzük. És kész is van :) Ha frissből csinálom, akkor a spenót levelével együtt főzöm meg a fokhagymákat is, akkor sokkal jobban beleolvad a főzelék ízébe, de ez a gyors megoldás is elég jó, vagy ha nagyon instant főzeléket akarunk, tehetünk bele granulált fokhagymát is. Bundáskenyérrel az igazán király kaja, de főtt tojással, vagy tükörtojással is nagyon finom!
Editke is osztozik velem a besamelmártás imádatban.... De legalább a spenótot is szereti :D
És ha más főzeléket ennétek, nézzetek be Főzelékes Ferihez is ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése