Tényleg nagyon gyors, és tényleg nagyon finom, igaz kekszes, tehát nem az a krémeslap alja van a sütinek, de simán bolti krémeslappal is meg lehet csinálni szerintem, de nekem az nem volt otthon, és gyorsan kellett finomat alkotni, így kekszes alapra tettem a krémet.
A süti ötletét valahol a neten láttam, pontos hivatkozást nem tudok ide csatolni nektek, de nyilván lehetne találni többet is, ha keresnénk :) A franciakrémest én nagyon-nagyon szeretem, de még sose csináltam, éppen itt volt ezért az ideje. Biztosan sokszor fogom elkészíteni ezt a sütit, mert nagyon gyors, nagyon egyszerű, elronthatatlan és extra finom is. Igaz nekem a nagy sietségben lemaradt a tetejéről a karamell, pedig anélkül nem is franciakrémes a franciakrémes, de legközelebb nem fogom elfelejteni. Mondjuk igazából nem is felejtettem ám el, csak mire oda jutottam volna, hogy karamellt tegyek a tetejére, addigra a süti kb 2/3 része elfogyott, így már nem láttam értelmét, hogy a maradékra karamellt csináljak. A sütivel Krisztiánnak és Editkének akartam a kedvére tenni, Krisztiánnak sikerült is, de Editke inkább a Mamija féle csokistetejűre pályázott, így ebből a krémesből szégyenszemre csak 3 szeletet evett meg. Csak.... :D Zabagép, na, legyen szó répafőzelékről vagy sütiről, minden jöhet nagyobb mennyiségben :)
Hozzávalók:
- háztartási keksz, négyzet alakú
- 2 csomag vaniliás puding (persze főzött krémes krémmel még tutibb, de én a gyorsaságra mentem)
- 2 dl habtejszín
- 1 zacsi zselatinfix
- 1 liter tej
- 1 vaniliás cukor
- a pudinghoz cukor vagy édesítő
- a karamellhez kb 3 kanál cukor és 1 dl tejszín
A pudingot megfőzzük a leírás szerint, hagyjuk kicsit hűlni. Addig lerakjuk a jénai alját keksszel és felverjük a vaniliás cukorral a tejszínt, előbb hozzáadjuk félig felvert állapotban a zselatinfixet. A kekszes aljra rátesszük előbb a vaniliás krémet, majd a tejszínt, és hagyjuk egy éjszakát állni a hűtőben (nálunk ez alatt fogyott el annyira, hogy már nem került rá karamell). Másnap megcsináljuk a karamellt, rátesszük a süti tetejére, megvárjuk míg megdermed és szeleteljük, megesszük.
A tejszínhabos maradéknak meg nagyon fognak örülni a kisnyunyusok :)
Annyira, hogy utána még táncra is perdülnek (hála a sok cukornak...).
Imádom őket, főleg így együtt, főleg Barnust azzal a macisállal a fején :D
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése