2014. június 28., szombat

Szörnyek a dobozon

Editke 3 éves lesz a jövő héten, ami önmagában is nagyon furcsa esemény, hiszen még csak most született. De nem akarok erre sok betűt elpocsékolni (bár szerencsére nincsen napi limitem :P), meg nem akarok ilyen tipikus nyávogós anyuka lenni, hogy jajjjistenem degyorsannő ezagyerek. De tényleg gyorsan nő, na, nincs mit tenni. És van neki egy nemnormális anyja is (én), aki kitalálta, hogy kinti gyerekzsúrja legyen ennek a gyereknek, mert megérdemli, meg mert az tök klassz dolog lesz. De nem álltam meg ennél a pontnál, hogy kinti zsúr tortával meg miniszenyóval (ami önmagában is elég munkás lesz valószínűleg, tekintve, hogy egy királylányos tortát kell prezentálnom, és tekintve, hogy azt én fogom meggyártani, ergo nagyon csúnya lesz, de finom...), de még azt is kitaláltam, hogy lesznek kinti játékok. Mert igaz, hogy a gödöllői arborétumban van játszótér (ami két csúszda, de mindegy, van), egy igazi gyerekpartira kellenek még kinti elfoglaltságok. És mondjuk vehetnék műanyag csodákat a boltban, nyilván potom pénzért, de nem teszem, hanem én csinálok/csináltam kinti játékokat a gyerekeknek. És bízok benne, hogy nem fogok velük beégni.... Mert ez az opció csak most jutott eszembe, hogy oké, hogy én lelkes vagyok, de majd a gyerekek mennyire lesznek azok, azt nem tudom. De én legalább lefoglalom magam jó néhány estén keresztül. Andreának meséltem a múltkor, hogy mennyi mindent szeretnék készíteni, mire nagy komolyan rámnézett, hogy és Kati, alvást tervezel az elkövetkezendő másfél hétre? :D Igen, tervezek, és még vizsgáztatnom is kell, meg DNS kivonást tanítani, meg fuzáriumot határozni, meg a jó Isten tudja még, miket, de akkor is a legfontosabb jelenleg, hogy a szülinapra minden kész legyen. Lesz ami lesz alapon :D
A szülinapnak amúgy színkombinációja is van, hát persze, és az nem más, mint a kék-fehér. Mondjuk ezt egy kicsit későn találtam ki, és a meghívó rózsaszín lett, de sebaj, a királylányos torta is lila lesz, mert Editke azt szeretné. A többi dolog, már amit én gyártmányozok, az kék-fehérben fog pompázni. :) Remélem látszik, milyen lelkes vagyok. Nem tudom, majd Editke is ennyire az lesz-e, meg hogy mondjuk 5 év múlva, mikor már ezt egy gyerek értékelni is tudja, akkor is ilyen lelkes leszek-e, de az a jövő zenéje, azon még nem elmélkedek. 
Az első kinti játék nem más, mint egy labdás célbadobós játék, amit ilyen egészen kicsik is tudnak (gondolom/remélem...) játszani. A Praktikában láttam az ötletet, nekem nagyon tetszik. Kellenek hozzá nagy méretű konzerves dobozok, akrilfesték, ecset, macskawc pumpa-ecset, alkoholos filc, és indigó. Ja, meg sok türelem :D 
A legnehezebb persze a nagyméretű dobozokat beszerezni. Nekem szerencsém volt, mert Viki felajánlotta, hogy elküld nekem postán egy adag macskakajás dobozt, amik pont jó méretűek lettek, és amiket ezúton is nagyon köszönök! A többi eszközt egyszerűen meg lehet venni a boltban (az már az egyszerűbbik része, ugye). 
A kiindulás:


Ha megvannak a dobozok, akkor levesszük róluk a papírost, nem baj, ha kicsit ragasztós marad, mert úgyis lefestjük majd. Különböző, élénk színű akrillal befestjük őket, én nem alapoztam, feleslegesnek tartottam, és így is jól lefedte a festék a doboz alapszínét. Editke ki nem maradhatott a dologból, persze...

Ha ez megvan, akkor vagy átmásoljuk a Praktikából a mintát zsírpapírra, és indigóval a dobozokra, vagy szabad kézzel rajzolunk rá szörnyűűűű fejeket.

Alkoholos filccel körberajzoltuk a kontúrokat, és még tovább festhetjük a szemeket-fogakat fehérre, a szemeket, szemöldököket feketére, ahogy tetszik. És el is készültek a szörnyes dobozok, lehet őket egymásra pakolni, és kislabdával ledönteni őket.


Igazából kellene még nekem vagy 3-4 doboz, de ha mégse lesz, akkor is elég lesz ez a 7 darab, de jobb lenne több, mert ha hét rosszcsont gyerek akar majd játszani vele, akkor lehet több célpontot kell majd felállítanom :) 
(A Praktika mellékletét nem teszem fel ez oldalamra, mert megbüntetnek a végén, de ha valaki szeretné, keressen meg levélben ;) ).
És a nagyon szép, muffinos farmer piknikszőnyeget anya gyártotta nekünk, és nagyon jó szolgálatot tesz most kint az erkélyen, mert pont odaillik, és mert nagyon jó ráülni. :)

1 megjegyzés:

  1. Nagyoooon jó lett(pótlom a bloglemaradásaimat :P), majd a szülinapi zsúr után egy délután én is kipróbálhatoom? légyszilégysziiii :D

    VálaszTörlés