2014. augusztus 19., kedd

Kriszti receptes mappája

Már majdnem minden körülöttem lévő embernek készítettem receptes mappát, hát miért pont Krisztina maradt volna ki. Az az igazság, hogy először valami teljesen mást akartam gyártmányozni Krisztinek a névnapjára, de végül miközben egy nagyon kedves egyiptomi Mohamed nevű bácsi elmesélését hallgattam a "muszlim barátairól" és a mindenféle egzotikus növénybetegségekről, akkor valahogyan (ki érti ezt?) elkalandoztak a gondolataim Kriszti ajándéka felé, és akkor ütött be a gondolat az agyamba, hogy Krisztinek mindenképpen szüksége van egy receptes mappára! :) És mivel a bácsi láthatóan nagyon szeretett beszélni, és mivel mindent elmondott 3x, nem tudom, miért, elsőre is megértett mindenki mindent szerintem, de így aztán volt időm kitalálni részletesen, hogy milyen is legyen az a receptes mappa. De mindenkit megnyugtatok, hogy nem csak munka közben jönnek nekem rettentő nagy kreativ ötletek az agyamba, hanem kreatívkodás közben is néha becsap a fejembe egy-egy klassz ötlet egyik-másik kísérletemhez. Szóval oda-vissza működik a dolog, úgyhogy nem éreztem magam annyira rosszul, hogy elkalandoztak az egyiptomi növénybetegségekről a gondolataim. 
A mappához nem vásároltam külön semmit, csak magát a mappát, meg utólag egy nagyon szép mályva akrilfestéket, mert minden másom volt hozzá. A színvilág itt is a rózsaszínes-mályvás lett, ahogyan Editke emlékkönyvénél, mert a dekupázs papírt, ha már megvettem, ki akartam használni a lehető legjobban.
Először a mappát lefestettem rózsaszín matt festékkel. Elmélkedtem kicsit, hogy repesszek-e a mappánál is, de végül a tutira mentem, és maradt egyszínű rózsaszín a mappa. Ragasztottam rá abból a szép kicsit barnás, vagy inkább törtfehér színű széles csipkéből is, nagyon feldobta az egészet. Középre került a dekupázsívről az egyik kép, amit dekupázsragasztóval tettem fel, hogy kicsit szebb legyen a széle, a mályva festékkel körbepöttyöztem. A gerincre itt egy kismadár került, amit szintén a mályvával dobtam fel egy kicsit. Az egésznek olyan kifinomult hangulata lett, szerintem pont illik Krisztina barátosnéjomhoz :)



Remélem örült neki Kriszti, tettem bele neki bőven nejlon tartó bugyikat is, hogy tudjon bele pakolni jó sok receptet. 
Most Szarvason köszöntöttük fel Krisztit (meg Lénát is, de neki csak sima bolti ajándékot vettünk, nem saját kézzel készítettet), így a lányokról teszek ide néhány képet. Először volt egy kis undokoskodás Editke részéről, ahogyan a képen is látszik, hogy még véletlenül se ült volna meg Léna mellett, de aztán meg nagy barátnők lettek, és játszottak együtt.



4 megjegyzés:

  1. Valami isteni sugallat vezethetett ma a blogodra, hetek óta pakolgatok egy fekete A/5-ös jegyzetkönyvet, hogy valamit kezdeni kellene vele. Legalább végre egy helyre kerülnek az ilyen-olyan cetlikre írkált recepjeim.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy ide találtál! Remélem szeretni fogod a "cetlis" receptesmappát! És nagyon örülök, hogy olvasod a blogomat :) <3

      Törlés
  2. Nagyon jó lett ez a mappa:). Megérte ez a decoupage papír :P:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Kesz szerencse, hogy kizaradokoltunk oda erte! ;)

      Törlés