2014. szeptember 13., szombat

Függönyök, párnák, szőnyegek játékbabáknak....

Tovább készül Editkének a névnapi meglepetése, és azt hiszem, most már nem kell attól tartanom, hogy nem lesz egészében kész a névnapjára, mert már igazából készen is van, csak néhány ragasztás hiányzik. De ha már ennyire sikerült nem elárulnom, hogy mi lesz a meglepetése, akkor meg is tartom magamnak szeptember 16-ig, és akkor majd megmutatom itt is teljes díszében a meglepit. 
Most viszont néhány részletet szeretnék belőle elétek tárni, ami nem más, mint függönyök, mini függönykarnissal, és további párnák, szőnyegek, berendezési tárgyak, és így már tényleg nem lehet titok tovább, hogy vajon hova is készül ez a sok minden ;)
Legnagyobb fejtörést amúgy a függönykarnis legyártása okozta, mert a szőnyeg színe és mintája, a függöny alapanyaga is adott volt, de hogy egy mini függönykarnist miből gyártsak le, na az nagy kérdés volt nekem is, pedig azért viszonylag kreativnak tartom magam. Az is egy lehetőség lett volna, hogy egyszerűen körbenézek a neten, de ez a tök egyszerű ötlet végül magamtól jutott eszembe, mikor megláttam néhány fagolyót. Kiegészítettem egy hurkapálcikával, és már készen is lett a mini függönykarnisom, karnisvéggel, természetesen, mert hát a részletekre is adok ám! Három különböző kis függönykarnis készítettem el, három funkciót betöltő függönynek. Egy hálószobafüggönyt gyártottam le, amihez tartozik majd egy függönyelkötő is, csak az a képeken nem szerepel, de majd a végleges képeken meglátjátok, nagyon feldobja az egész függönyt. A második függönykarnis egy vitrázsfüggönyhöz készült, ami egyértelműen egy konyhába fog kerülni, hova máshova :) És készült egy nappaliszoba függöny is karnissal, és bordűrrel. Most nagyon elégedett lettem magammal, mert lehet, hogy így magában nem mutatnak a függönyök, de a végső helyükön egyszerűen nagyon mutatósak!
És hogy folyamatábrám is legyen, meg anya is lássa, hogy milyen nagyon tanulékony vagyok, bemutatom a függönykészítés előkészületeit is, mert nagyon alaposan kimértem mindent, berajzoltam szépen vonalzóval, és csak utána varrtam, és még gombostűztem is. Szerintem most már tudok szabni, vagy legalábbis a "tudás" útjára léptem :)
Betűzködés, ahogyan kell, és ahogyan Márti mutatta anyának, anya meg nekem, és tényleg nem törik el a tű, mehet így a gép alá, és biztosan el se csúszik, nagyon tuti!
 Hálószobafüggöny:
 Újra tűzködés, kicsit megbolondítva egy szép szalaggal:
 Nappali szoba függöny:

Vitrázsfüggöny a konyhába, erre ráncolást se készítettem, mert a konyhába ugye egyszerű és kis méretű függöny kell:
 Mindegyik együtt:
És készültek még nagyon apró párnácskák is, amikre szintén nagyon büszke vagyok, mert amúgy egy képtelenség ekkora párnákra még farkasfogat és kötőt is varrni, sőt, még egyiket be is steppeltem, de mindent a végeredményért ;)
Ülőpárnák a nappaliba:

Kispárnák, kisszékre... (3x4 cm-es kis darabok, nagyon-nagyon kicsik, türelemjáték megvarrni is őket, nemhogy kötőt meg farkasfogat applikálni rá, de nekem így tetszenek, hát így csináltam, de egészen elmebetegnek éreztem magam közben, hogy nekem ilyet tényleg miért kell csinálni...De valószínűleg az idegeimet nyugtatja, és a gyerekem örömét látom magam előtt)
Kispárnák natúron:
 Kötő is kell rájuk, hát egyértelmű.
 Egy kis farkasfoggal még szebbek lettek.
 És a kisszékekre is rákerültek.
 Masni hátul, ahogyan az IKEÁ-ban is láthatjuk :D
És hát szőnyeg is készült, ami nem lett egy csúcsszuper, de csak most világosodtam meg, hogy hogyan kell beállítani a varrógépemet ahhoz, hogy nagyon sűrű öltésekkel applikálni tudjak egy anyagból kivágott mintát egy másik anyagra, és hát nem fejlesztettem még tökélyre a technikámat, de ami késik, nem múlik, majd lesz egy szebb szőnyeg is, Editke ennek a kicsit bénának is örülni fog, remélem...
És egy kis berendezett részlet a meglepiből ;)

A nyunyus meg nem is sejti, mit fog kapni, remélem örülni fog majd a meglepetésének :)

2 megjegyzés:

  1. Imádom! Egyszerűen elképesztő vagy! Na és ez az alaposság! Méééég, mééég!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Niki! Remélem a végeredmény is ilyen tetszetős lesz, már nagyon izgulok :)

      Törlés