tudom, hogy el vagyok késve a mindenféle karácsonyi bejegyzésekkel, de hát karácsony van :D
Ezt a karácsonyfa sütit már tavaly is meg akartam sütni, de végül csak idén sikerült. Persze már nem annyira aktuális, de azért ideteszem, mert ezek a karácsonyi bejegyzések mindig olyan keresettek karácsonykor (még jó, hogy nem húsvétkor... :D), és akkor majd jövőre hátha sokan megtalálják és elkészítik.
Az eredeti ötletet képen láttam csak, és az volt odaírva, hogy nutellával kell tölteni, és leveles tésztával kell elkészíteni. Változtattam rajta rendesen, így nem nutellával töltöttem meg és nem is leveles tésztával készítettem el ezt a sütit, így teljesen a sajátomnak tekintem :) A franciadrazsé díszítést is én találtam ki, szerintem nagyon mutatós lett a tésztán.A faágak megcsavarását ugyan lemásoltam az eredeti képről, de talán kár is volt, csak simán bevagdosva szebbet mutatott a fa. De majd a képen meglátjátok.
Hozzávalók a tésztához:
Megcsavarjuk, mintha ágak lennének, és megszórjuk a drazséval, kicsit bele is kell nyomkodni, hogy miközben sül, de essen ki a tésztából a drazsé. 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Talán jobb lett volna csavarás nélkül megsütni, szebb lett volna a fa, mert így egy kicsit csálé lett, de cserébe nagyon finom ;)
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- fél kocka élesztő
- kevés cukor az élesztő futtatásához
- fél dl olaj
- 1 tábla sima milka tejcsoki ;)
- franciadrazsé a díszítéshez
Megcsavarjuk, mintha ágak lennének, és megszórjuk a drazséval, kicsit bele is kell nyomkodni, hogy miközben sül, de essen ki a tésztából a drazsé. 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Talán jobb lett volna csavarás nélkül megsütni, szebb lett volna a fa, mert így egy kicsit csálé lett, de cserébe nagyon finom ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése