2015. október 13., kedd

Pókháló gesztipókkal halloweeni bulira

Most rengeteg sok halloweeni ötletet fogok ide tenni nektek, ha valaki olvassa még egyáltalán ezt a jó kis kreativ blogomat, amit szégyenszemre elhanyagolok, pedig minden egyes napon gondolok rá, becsszóra. Csak annyi sok dolgom van mindig, hogy a blogolás marad utoljára, pedig nem felejtettem ám el, hogy egyszer akkor is az írásból fogok megélni, ha addig élek is. Ez jó hülyén hangzott, de nem baj, én értem, meg aki ismer, az is érti, a többiek meg nézzétek el nekem a hülyeségeimet. 
Az első halloweeni ötlet egy dekorációs elem a bulira. Nem kell hozzá semmi extra dolog, csak ennyi:
  • gesztenye
  • hurkapálcika
  • mozgó állatszemek
  • valami szúró dolog a gesztenye lyukasztásához
  • fonal
  • ragasztópisztoly
  • ehhez türelem se kell, mert olyan jó csinálni felnőtt fejjel is, tök kikapcsolja az ember agyát ;)
A mozgó állatszemeket és a hurkapálcikát is a legegyszerűbb a kikben megvenni, mondjuk túl sok kik nincsen kicsiny országunkban, de megéri ott jól körülnézni, mert rengeteg kreativ anyagot árulnak, töredékéért, mint a kézműves boltokban. Mondom ezt úgy, hogy egy pár mozgó állatszemért 50, azaz ötven forintot fizettem, a kik-ben pedig 320 Ft-ért kaptam volna 20 párat... Így jár, aki nem jár nyitott szemmel, azért ti a kikben vegyetek, tanuljatok a példámból. 
Első körben kilyukasztjuk a gesztenyét 8 helyen, körben (ekvatoriálisan, mint a kazmotéciumon a függelékek, hogy valami tudomány is kerüljön ide). Én először 4 lyukat fúrtam, aztán közéjük még 4-et. A fúráshoz érdemes valami jó célszerszámot használni, én rendeltem magamnak direkt ilyen munkákra egy bonctűt, olyat, mint amit a laborban is használunk, teljesen jól lehet használni kreativ célokra is. Azután beleszurkáljuk a hurkapálcikát a 8 lyukba, és felragasztjuk ragasztópisztollyal a szemeket. 

Ezután fogjuk a fonalat, és alulról hurkolva (vagy felülről, vagy ahogy a gyerekünknek sikerül, mert ez alapvetően gyerekeknek való elfoglaltság, de felnőttek is élvezhetik) elkészítjük a kis gesztenyepókincának a hálóját. Szerintem nagyon cuki a végeredmény, és már 4 éves kortól meg tudják csinálni a gyerekek, igaz ahhoz, hogy szép legyen, feszesnek kell maradni a fonalnak, amit egy ekkora gyerek még nem biztos, hogy meg tud csinálni, de ha nem olyan feszes, akkor jó lesz a háló, hiszen a természetben a pókok se olyan pöpecek ;)
A kép homályos, de azért gondolom látszik a lényeg:
És itt is láthatjátok a háttérben, amit Léna készített:
Köszönöm a szép képet (ezt az utolsót, nem a homályosakat :D ) Krisztinek. :*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése