2015. október 17., szombat

Rémísztő szem süti halloweenre

Ezt a szemes sütit már 2x is elkészítettem, mert nagyon gyorsan készen van, nem kellenek hozzá extra alapanyagok, nem kell sütni, gyerekkel is lehet készíteni és mert finom :) Ennél több előnye egy nasinak nem is lehet. Hátránya hogy ki se számoljuk, mennyi kalória van benne, mert rengeteg. De az éremnek két oldala van mindig, ugyebár ;) És annyit úgyse tudunk belőle készíteni, hogy 3-4 darabnál több jusson egy-egy személynek, és akkor már nem is annyira (nagyon szörnyen) brutális a cukortartalma. 
Hozzávalók
  • oreo keksz (persze lehet sütni is egy kakaós kekszet hozzá, de nekem most megvenni egyszerűbb volt)
  • kis csokidrazsé
  • színes gumicukor karikák
  • piros ételfesték, nyomós legyen, azzal könnyű lesz díszíteni
Az oreo kekszeket kettévágjuk úgy, hogy a krém az egyik felén maradjon teljesen, ez fontos. Ezt úgy lehet legegyszerűbben megtenni, hogy egy késsel leválasztjuk az egyik oldaláról a kekszet. Ha ez megvan, akkor ráillesztjük/belenyomkodjuk kicsit a gumicukor karikát, belenyomjuk a csokidrazsét, és vérereket rajzolunk a szem fehérjébe ételfestékkel. Aztán borzongunk egyet, hogy mit is készítettünk :D 


Ha több időt állnak a kekszek, akkor egyrészt megpuhul az oreo, de úgy is finom, másrészt kijönnek a karikából a "pupilla" csokigolyók, ezt vissza kell nyomkodni bele :)
Mindhárom boszinak ízlett :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése