2015. november 29., vasárnap

Adventi koszorú

Editke csütörtökön reggel azzal kelt, hogy tarthatatlan, hogy mi még (MÉG!!!) nem készülünk a karácsonyra. Néztem rá hülyén, hogy mivan, november 26-a van, hova készüljek a karácsonyra (adtam a nagy naivat, akinek nincs is már beszerezve minden karácsonyi ajándék plusz az adventi kalendárium....). Mert hogy mi még nem sütöttünk mézeskalácsot, és az oviban már igen, és nincsen az a négy gyertyás koszorúnk se, és jajjjjjjjj,  most akkor mi lesz, nem készülünk a karácsonyra, anyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Kiakadtam, egy egészen hangyányit. Az oké, hogy az oviban készülnek a karácsonyra, azt is próbálom a gondolataimban rendezni, hogy van, aki szeptemberben is süt mézeskalácsot, de eddig igenis az a gondokat élt saját magamról a fejemben, hogy pont nem én vagyok az, aki nem készül a karácsonyra időben. Erre mit gondol a saját gyerekem? Huh... Minden évben van adventi koszorúnk is, meg mézeskalácsot is sütök legalább 2x, de nem novemberben. De hát az ember mindig a kisebb nyomás felé mozdul, így a csütörtök estét mézeskalácssütéssel töltöttük (és mára már el is fogyott....), tegnap meg legyártottam az adventi koszorúnkat is. Így most már boldogság van itthon. Meg mézeskalácsszag és mindenféle díszek, mert aztán elszakadt nálam is a cérna, hogy ha karácsonyra készülés, akkor legyen kövér, minden díszemet és kis gyertyatartómat, ajtódíszt, grincsfát, tobozüveget, mindent-mindent előszedtem. Éljen a karácsony, már novemberben is :D
Annyira nem vagyok egy nagy trendkövető, de most hirtelen ötlettől (és pénztárca vastagság vékonyságtól) vezérelve a trendi kötött stílust választottam. Meg mert szerintem sokan nem is tudnak ebből ízléseset csinálni, és persze én meg azt gondolom, hogy én igen (milyen szerény vagyok...), és ki akartam próbálni, hogy ugye egyszerű dolgokból is lehet ízléses és trendi dolog.
Az egész koszorúhoz csak a gyertyákat kellett megvennem, mert minden másom volt otthon, ezért jó, ha az ember bővebb hónapjaiban feltankol mindenféle vacaknak tűnő dolgokból. És kiszanáltam egy régi, kötött pulcsit a cél érdekében, amit kb 3x hordtam, és amúgy is turiban vettem, és 6 éve az ágy alatti tárolóban lakik, így azt gondoltam, hogy a pulcsinak is újjászületés lesz ez a koszorú forma.
Hozzávalók:
  • koszorú alap
  • gyertya
  • kötött anyag vagy feláldozható pulcsi
  • fa dísz
  • kevés szalag
  • csipkeszalag
  • ragasztópisztoly
A koszorú alapot bevonjuk a kötött anyaggal. Ez nekem könnyen ment, mivel pont egy garbós nyakkal tudtam bevonni, szépen ráfeszült a koszorú alapra az anyag. Kicsit meggombostűztem hátul azért. A gyertyák alját körbetekertem a csipkével.


A szarvas nyakába kötöttem egy masnit, és a gyertyákkal együtt ragasztópisztollyal felragasztottam a koszorúra.

Szerintem cuki lett és ízléses, de mondjátok meg ti, kedves Olvasóim! Szép adventi várakozást mindenkinek, és süssetek mézeskalácsot is :P :D

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik. Tök egyedi, nem is láttam még ilyet, és nekem annyira "norvég", ami csak jó lehet nálam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, Ildikó! Most itthon nagyon menő ez a kötött változat ;)

      Törlés