2015. december 28., hétfő

Az igazi hókifli

Ez a recept az igazi hókifli, és ez egy kicsit sem túlzás! A legfinomabb hókiflit a Monarchia rétesházban sütik, de ez a recept még annál is sokkal-sokkal finomabb. Nagyon szeretem az apró sütiket, és ez most az abszolúte kedvenc.
A receptet anya találta valami honlapon, és az ő sütijét is mutatom itt meg nektek. Miközben írom, eszek is egy párat, hadd hízzon a bélésem, majd januárban leTRXezem :P :D
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • tölteléknek szilvalekvár
A vajat, a cukrot, a tojássárgáját habosra keverjük, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és 30 percre hűtőben pihentetjük (anya szerint semmivel se szabad tovább bent hagyni a hűtőben, mert nem lehet kinyújtani rendesen). Ha letelt a fél óra, akkor 4-5 mm-re elnyújtjuk és 4 egyenlő csíkra vágjuk. Rákenjük a lekvárt, egymásra hajtjuk a hosszabbik szélüket és kis darabokra vágjuk. 170 fokon 15-17 perc alatt megsütjük. Ha megsültek, akkor porcukorba forgatjuk. Nagyon finom!


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése