2016. január 14., csütörtök

Szülinapi szív torta

Pont a napján szerettem volna a tortát ide bejegyezni, de végül elmaradt a dolog a nagy mindenféle dolgomban, sajnos. A szívecske tortát Krisztinek sütöttem, a szülinapjára. Már évek óta minden évben készítek neki tortát, bár nem is tudom, hogy szokott-e kapni mástól, vagy lelkesedik-e érte, hát mondjuk azt, hogy Kriszti nem az a lelkizős fajta, de szerintem azért örül a tortának, ha meg nem, akkor elviseli, hogy nekem öröm neki sütni tortát :)
Amúgy ez egy pofonegyszerű torta volt. 
Az alapja a vizes piskóta, itt találjátok a receptet hozzá. 
Ha megsült a piskóta, akkor egyszerűen szív formájúra vágjuk késsel. Ez a gyalogkakukk változat, ha nincsen kéznél szív alakú sütőforma (nekem nincsen). 
A krémet én nagyon leegyszerűsítettem, és egy csokikrémet kentem bele, de abból jó sokat ;)
Hozzávalók a csokikrémhez:
  • 2-3 tábla magas kakaótartalmú csoki
  • 4 dl habtejszín 
  • zselatin
  • cukor, ha kell bele, én nem tettem hozzá csak pár csepp stíviát
A csokit vízgőz felett felolvasztjuk, a felvert tejszínhez csorgatjuk, és a zselatint is a leírásnak megfelelően adjuk hozzá. Nekem olyan zselatinom volt, amihez utoljára adjuk hozzá a cukrot, így én a végén adtam hozzá a stíviát. Hűtőbe tesszük a zselatin leírásában szereplő ideig (vagy nem, az is zselatintól függ). Ezután kettévágjuk a tortát, rákenjük a  krémet, ha jut az oldalára is teszünk belőle.


Ezután a díszítéshez szükségünk lesz:
  • 2 tábla csoki
  • díszítőcukorka (Dr Oetker)
A csokit felolvasztjuk vízgőz felett, és bevonjuk vele a tortát. Amíg még nem keményedett meg a csoki, belenyomkodjuk a díszítőcukorkát.
Betesszük a hűtőbe dermedni. Szerintem ahhoz képest, hogy tökbéna vagyok ehhez a formatortákhoz (de azért a lelkesedésem irántuk nem múlik :P), egészen szép lett. Nagyon finom, bátran ajánlom amúgy ezt az egyszerű torta ötletet. 
Utólag is boldog szülinapot, kedves barátném :* <3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése