2016. április 23., szombat

Oreo torta

Méghozzá inzulinrezisztens diétába is beilleszthető fajta, ami azért nem semmi, ugye? :) Na jó, teljesen nem tudtam belőle kiiktatni a cukrot, mivel  a díszítéshez használt oreo keksz bolti változat volt, amiben jó sok gonosz cukor van, és a szintén díszítésként funkcionáló fondant is cukorból készült. Tehát emiatt nyilván van benne cukor, de hát ezeket gyorsan le lehet fejteni a lényegi tortáról, ami viszont már teljesen cukor és fehérliszt mentes. 
Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 20 dkg eritrit
  • 4 tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 5-10 dkg holland kakaópor (cukrozatlan, perszehogy)
  • késhegynyi szódabikarbóna
Hozzávalók a krémhez
  • 2 zacskó tejszín ízű pudingpor (nem cukrozott és főzős változat)
  • 3 dl tej
  • 3 dl tejszín
  • eritrit ízlés szerint
Hozzávalók a díszítéshez:
  • fondant (dr Oetkerest használtam)
  • egy tábla étcsoki
  • egy zacskó oreo keksz
A tésztához a lisztet összekeverjük a kakaóporral és a szódabikarbónával. A tojás sárgáját kikeverjük az eritrittel és 4 evőkanál vízzel. A tojás fehérjét 4 evőkanál vízzel felverjük kemény habnak. A liszt felét hozzákeverjük a tojáshab felével a sárgáját cucchoz, aztán a másik feleket is, óvatosan, hogy a hab ne törjön. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a tésztát és 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük és 3 részre vágjuk.
A krémhez a pudingport összekeverjük kevés tejjel és az eritrittel csomómentesre, majd megfőzzük a többi tejjel és tejszínnel. kihűtjük, majd betöltjük vele a tortát. 
A fondantot kinyújtjuk vékonyra, befedjük vele a tortát, majd a csokival és a kekszekkel díszítjük. 
Nagy sikere volt, szerintem is nagyon finom. Szépnek igazán nem mondanám, kellett volna még rá díszítésnek tejszínhab, de nem akartam Dóri diétáját teljesen felborítani (meg igazából az úton tönkre is ment volt a tejszín :P), így az kimaradt. De a lényeg az íz, és az nagyon jó lett, szerencsére. Boldog szülinapot, Dóri!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése