2016. április 23., szombat

Update fahéjas csiga

Ez a csiga recept szerepel talán legtöbbször a blogomon, nagyon szeretem ezt a receptet, és már minden létező liszttel ki is próbáltam, és mindegyikkel működött is. Fahájas változatot még nem készítettem, ezért most ez következik a csigák sorában :) Az ötlet, hogy fahájas csigát süssünk, Editke fejéből pattant ki, mert nem volt otthon kakaópor, de a süti meg már ott volt begyúrva (oké, néha nálam se működnek tökéletesen a dolgok :P), és akkor mondta nagy természetességgel Editke, hogy hát anya, fahéj csak van, nem, akkor legyen fahéjas csiga. És lett. :) Mert fahéj tényleg volt otthon :D
Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg Norbi liszt
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • fél kocka élesztő
  • kevés cukor az élesztő felfuttatásához
Hozzávalók a töltelékhez:

  • 15 dkg vaj
  • fahéj, stívia/cukor
Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet az élesztővel és az olajjal összekeverjük és hozzáadunk annyi tejet, amivel jó kis kelttésztát kapunk. Keleszteni nem kell, egyből nyújtjuk, töltjük.
A töltelékhez a vajat kikeverünk ízlés szerinti stíviával és jó sok fahéjjal, és a vékonyra nyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük, mint a bejglit, és fel is vágjuk kis csigákra. 180 fokon tűpróbáig sütjük sütőpapíros tepsiben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése