2016. május 10., kedd

Édesburgonya tócsni

Az édesburgonya nem tartozik a kedvenc ételeim közé, mert hiába burgonya a neve, nekem kicsit se hasonlít rá ízében, inkább olyan répaízű. De mivel egészséges, így muszáj volt kipróbálnom, főleg, hogy Krisztián vett egy párat, amik már kezdtek tönkremenni, így hirtelen ötlettől vezérelve tócsni lett belőlük. Nem azt mondom, hogy a kedvenc kajám, de egy próbát mindenkinél megér, főleg, ha evés közben arra gondolunk, hogy ez milyen egészséges már :P Amúgy egyáltalán nem hasonlítható össze az ízvilága a rendes jóféle krumplis tócsnival, de lehet kicsit több sót kellett volna bele tennem.
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb édesburgonya gumó
  • egy tojás
  • liszt (én teljeskiőrlésűvel készítettem most, de Norbival vagy rendes liszttel is működik)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Az édesburgonyát meghámozzuk és lereszeljük apróra. A fokhagymát szintén megpucoljuk és lenyomjuk foghagymanyomóval. Hozzáadjuk a tojást és annyi lisztet, amennyivel formázható masszát kapunk, sózzuk-borsozzuk. Kis golyókat formálunk a masszából, amit sütőpapírral borított tepsire helyezünk, lelapítjuk a golyókat, és 200 fokos sütőben a tetejüket kicsi olajjal megkenve megsütjük.
Itt már bedobozolt állapotban látható, munkahelyre szállításra készen :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése