2016. október 10., hétfő

Halloweeni süti

Nagyon szereti Editke a mézeskalácsot, meg igazából én is. A halloweent is nagyon szeretjük. Én meg szeretek formabontó és idegborzoló lenni :P Így adódik a lehetőség, hogy készítsünk halloweeni mézit. Persze a dolog nem így kezdődött, hanem úgy, hogy láttam a pinteresten meg itt-ott-amott nagyon jópofa, kicsit átalakított mézi formákat halloweenre. És mivel az idén is ereszd el a hajam bulit tervezünk Krisztivel halloweenre, így ahhoz perszehogy süti is kell, és az is legyen már stílszerűen ijesztő. Így jött létre a halloweeni mézi, aminek 3 nap múlva már ír magja sem maradt nálunk, így a bulira készíthetünk dupla adagot, azt hiszem ;) 
A mézi receptem továbbra is a jól bevált:
  • 250 g méz
  • 100 g vaj
  • 125 g porcukor
  • 5 g fahéj
  • 5 g gyömbér
  • 3 g szegfűszeg
  • 8 g kakaópor
  • 500 g liszt
  • 3 g sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
A hozzávalókat összegyúrjuk egynemű tésztává, majd nem túl vékonyra nyújtjuk. Elővesszük a jó kis karácsonyi karácsonyi mézi formánkat, és a jól megszokott módszer szerint kiszaggatjuk és megsütjük (180 fokon, 10 percig, vigyázzunk, mert gyorsan megég! nem szabad sokáig sütni!). Ha megsült, akkor cukormázat készítünk és halloweenesre vesszük a figurát, ohjeeeeee, díszítjük a kész kis kalácsokat (miért kalács ez amúgy, tudja valaki? Ha igen, és meg is írja, annak postázok a következő sütésből egy halloweeni csontváz vagy vámpír mézit ;) Na?) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése