2017. május 18., csütörtök

Epres tiramisu

Nálunk most ez a süti az első számú kedvenc, és mivel már valahol nem arany áron van az eper, nem fogjuk sajnálni egy sütibe beletenni. Bár lehet én vagyok az egyetlen, aki sajnálja az epret sütibe tenni, például kifejezetten kiakadok, ha olyan receptet látok, ahol még meg is sütik az epret a sütivel együtt, szerintem annál borzasztóbban elképzelni sem lehet, ami egy eperrel történik. Jobb azt úgy frissen megenni, vagy eltenni lekvárnak. 
De a tiramisunak kifejezetten jót tesz egy kevés eper, más íze lesz, frissebb és nagyon jól passzol a krémes mascarponéhez. 
És tudom, hogy az eper amúgy szamóca, de nah, szokás hatalma, eper. 
Hozzávalók egy nagyobb jénaihoz (kisebbel ne is kezdjünk, ebből nagy adag fog kelleni):
  • 15 dkg babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone sajt
  • 2 csomag vaniliás főzős pudingpor, ahhoz kicsit több, mint fél liter tej és ízlés szerint cukor vagy valami cukorhelyettesítő
  • 15 dkg eper
  • cukrozatlan kakaópor
  • cikória kávé megfőzve
A főzős pudingport a leírásnak megfelelően, de kevesebb tejjel megfőzzük, hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor összekeverjük a mascarnopéval. A jénai aljára teszünk réteget a krémből, erre tesszük a kávéba mártott piskótákat, majd újra krém jön, erre felvágott eper, majd újra piskóta következik, és így tovább, amíg van alapanyag. Úgy gazdálkodjunk, hogy a tetejére jusson krém. A krém rétegekre lehet szitálni kakaóport, a tetejére is ez kerüljön. Bírjuk ki, hogy legalább 3 óráig egyben a hűtőben maradjon a süti, utána lehet szépen vágni. Nagyon finom, és gyorsan elfogy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése