2017. június 2., péntek

Házi eperturmix

avagy unikorniskávé otthoni kivitelben. 
Már régóta vágytam megkóstolni a Starbucksban az unkornis kávét, de ez több okból sem tudott bekövetkezni, a legnagyobb problémát az okozta, hogy itthon nem is árulják, csak ezért meg nem utazott el velem senki külföldre, azért ez elég gáz, nem? 😆 És nem akarok ujjal mutogatni, hogy kinek kellett volna velem eljönni, úgyis tudja.
Szóval kénytelen voltam otthoni keretek között reprezentálni elsősorban saját magamnak az unikorniskávét, ami végül nemes egyszerűséggel eperturmix lett. Editke kénytelen volt elszenvedni az anyja által kreált unikorniskávét, de elégedett volt a végén ő is, elsőre ugyan nem volt túl lelkes a kávé szóra. De ez egy majdnem 6 évesnek elnézhető, azt hiszem. 
Az eperturmix én is tudom, hogy nem ér meg egy blogbejegyzést, legalábbis az én mércémmel semmiképpen, de már kezdem azt gondolni egy ideje, hogy tök nagy mércéim vannak, és ideje alkalmazkodni ahhoz a blogkultúrához, ami menő, és működik (itt értsd pénzt generál), és ami az egyszerű emberek sajátja (ironikus voltam, elnézést, aki ezt nem értékeli, érti, aki érti, az tudja, milyen változáson ment keresztül az írási stílusom, és ez minek a következménye/kényszere. Aki nem tudja, és érdekli, az járjon utána -jajjj neki, mert borzasztóan ki fogok kelni magamból, miközben elmesélem... - akit meg nem érdekel, az jár jobban, mert most megnézhet egy tök szép képet az eperturmixról, és nem is mondok neki semmit). 
Szóval az eperturmix nagyon egyszerű, kell hozzá eper, ami szamóca, de mivel mindenki eperként ismeri, így eper, és tej. Meg nem árt hozzá házi, szifonban legyártmányozott tejszínhab, és offkorsz (ezt is használni kell ám a menő blogokban, ugyanúgy, mint pár kötőszavas fordulatokat, és a kávét, természetesenhogy, egyszer menő blogger leszek úúúúgyis, vagynem) csillámpóniszínű szórócukor. Az epreket megmossuk, lecsumázzuk, egy botmixerrel homogenizáljuk a tejjel, tetejére nyomjuk a tejszínt, arra a cukrot, és meg is vagyunk. Nagyon finom, nagyon gyors, nagyon sok elismerést lehet bezsebelni érte. Sokkal többet, mint egy blog posztért 😝


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése