2017. október 25., szerda

Sütőtökös energiagolyó 🎃

A sütőtök igazi őszi finomság, azonban én egyik évben szeretem,a  másikban meg nem, szóval még nem jutottam egészen dűlőre vele, mindenesetre ez a recept nagyon tuti, jó szívvel ajánlom mindenkinek. Amiért még jó, azon kívül, hogy finom, hogy tényleg ad energiát, tehát nekem éppen optimális, ha nem akarom teleenni a hasamat, és nincsen időm leülni rendesen tízóraizni, de muszáj, hogy ne legyek éhes és tudjak koncentrálni. Ez általában akkor van, mikor egy nap rengeteg órám van negyedórás szünetekkel (nekünk egy óra másfél óra, szünet nélkül, szóval csak végigállni se piskóta, nemhogy állva végigbeszélni, sanyarú az egyetemi oktatók élete, mindenki morzsoljon el egy könnycseppet értünk, köszi). Ilyenkor éppen jól jön 2-3 golyó, és minden mehet tovább. 
A receptet erről az oldalról vettem, annyit változtattam csak, hogy csokiba mártottam a golyókat, mert szerintem úgy finomabb, és mert úgy egészen Editke kompatilis. 
Hozzávalók:
  • 12 dkg sült sütőtök
  • 5 dkg darált dió vagy kesudió (mindkettővel kipróbáltam, mindkettővel finom is)
  • 2 evőkanál méz
  • 8 dkg zabpehely (apró szemű)
  • olvasztott étcsoki
A csokin kívül a többi hozzávalót összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük. Golyókat formálunk a masszából, csokiba mártjuk, és készen is van. 



2 megjegyzés:

  1. Mióta először mondtad, azóta ki akarom próbálni ;) már a hűtőben hűl

    VálaszTörlés
  2. Remélem, azóta már el is fogyott ;)

    VálaszTörlés