2019. március 19., kedd

Tejfölös krémpite

Ez a süti valami isteni nagyon finom, Zoltán munkatársam névnapjára hozott ilyen sütit, és nagyon ízlett. Azt hittem, hogy túrós süti, de végülis aztán kiderült, hogy tejfölös, Andi elárulta hozzá a tuti receptet szerencsére. Andi tepsiben szelet sütinek sütötte, de én piteformában készítettem el, ez egy fél adag, alapvetően egy 20x30 tepsibe kétszer ennyi kell. 
Hozzávalók a tésztához:
  • 20 dkg liszt (ahogyan a képen is látszik, Zellei Tündi liszttel is jól működik)
  • 10 dkg vaj
  • 7,5 dkg cukor
  • fél tojás
  • csipet só
  • 2 evőkanál tej
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl tej
  • 30 dkg tejföl
  • kevés citromhéj (ez el is maradhat)
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, legalább fél óráig hűtőben pihentetjük.
A krémhez megfőzzük a pudingot, kihűtjük, majd hozzákeverjük a tejfölt. 
A tésztát két részre osztjuk, a piteforma (vagy a tepsi) méretének megfelelőre nyújtjuk, beletesszük a formába, majd rákenjük a krémet, és arra mehet a tészta másik kinyújtott fele. Megszúrkáljuk villával a tetejét és 180 fokon 35 percig sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük, és eszünk belőle egyből, mert gyorsan fogy 😆


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése